Pornó és az élet

36 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #1318
   Norbi
   Felhasználó

   Üdv Mindenkinek!

   A pornó manapság igencsak aktuális kérdés, hiszen akarva-akaratlanul belebotlik az ember, nagyon könnyű hozzájutni, így pillanatok alatt a rabjává lehet válni. Mivel ez egy pornófüggőséggel (is) foglalkozó oldal, így szeretném megosztani az én kapcsolatomat ezzel a műfajjal hogy miket okozott az életemben, milyen változásokat indított el bennem:

   A pornóval nagyon hamar találkoztam. Gyakorlatilag az első önkielégítésemtől kezdve elkísért. Az eddig szexuális fejlődésem szinte teljes periódusát végigkísérte. Az, hogy milyen voltam előtte nem tudom pontosan megmondani, mert nagyjából óvodás korom (6 éves) óta kapcsolatban vagyok vele. Kezdetben pornóújságok által, majd VHS kazettákon, DVD-ken keresztül, végül kamaszkorom óta internet segítségével jutottam pornóhoz.

   Eleinte azt sem tudtam, hogy mit csinálok, csak nagyon jól esett. Azonnal összekapcsolódott bennem a látott képek és a maszturbáció okozta örömök érzése. Csak csináltam. Folyamatosan gyötört a bűntudat, hogy valami rossz dolgot csinálok. A szüleim többször próbáltak lebeszélni róla (rajtakaptak ugyanis egyszer-kétszer), valamiféle rossz dolognak állították be előttem az önkielégítést (a pornóról nem igazán tudtak – rajtakaptak ugyan és pornót is néztem közben, de azzal nem törődtek). Ettől persze még rosszabbnak éreztem magam, ráadásul találkoztam egy vallásos témájú könyvben egy az önkielégítés káros hatásait fejtegető fejezettel, amitől jó pár évig meg voltam győződve, hogy megölöm magam az önkielégítéssel és a pornóval. Egy legyőzhetetlen késztetéssel, vággyal találtam szemben magam, aminek nem tudtam ellenállni.

   Később azt gondoltam, hogy az önkielégítés (pornónézéssel egybekötve) nem káros dolog (ahogy nőttem egyre több könyvet olvastam, felvilágosító műsorokat, filmeket néztem, amik hatására enyhült bennem a nyomás, hogy rossz dolgot teszek). Kezdtem büszke lenni arra, amit csinálok. Sokkal többféle pornót láttam, mint a kortársaim (kamaszkor hajnalától kezdve számítom ezt az időszakot). Büszke voltam arra, hogy potens, „tapasztalt” vagyok. Azt sosem gondoltam, hogy a pornó a valódi szex, teljesen úgy éreztem, hogy tisztában vagyok a valós és a pornós szex közötti különbséggel (persze semmi tapasztalatom nem volt valós lányokkal. Alig mertem megszólítani őket szóval ez olyan látszat magabiztosság volt). A pornó volt az én szupererőm. Sokszor még azt is hittem, hogy a betegség alatt gyorsabban gyógyulok, ha több pornót nézek (mivel jó hatással van rám, az én közegem, tehát gyógyír mindenre). A mindennapjaimat is a pornó határozta meg, amit már korábban is írtam.

   Később aztán elkezdtek a káros hatásai érvényesülni (nagyjából 20 éves koromtól). Ettől kezdve kezdett hanyatlani jelentősen a szexuális életem (bár inkább hullámvölgyek voltak, melyekben a mélyebb szakaszok sokkal hosszabb ideig tartottak, mint a felemelkedő időszakok)

   Kb. 27 éves koromtól kezdtem megérteni milyen káros hatást gyakorolt rám a pornó.

   Összefoglalva a pornó lassan megkörnyékezett, bekebelezett, felemelt, majd romba döntött. Az életem minden fontosabb állomásánál ott volt, végigkísérte a fejlődésemet. Azt hittem, hogy a csúcson vagyok, közben meg hús vér nővel nem is nagyon beszélgettem (17 éves koromig egyáltalán). Később sem javult a helyzet sokat, nem teremtek könnyen kapcsolatot nőkkel (a mai napig sem).

   Sokszor, mikor döntés előtt álltam, a pornó befolyásolt. Minden egyes nap választanom kellett és én majdnem mindig a pornót választottam (ez a jelenség ugyan sosem lépte át azt a határt, amikor már jelentős károkat okozott volna az életemben pl. iskola jelentős elhanyagolása, öngyilkossági gondolatok, durva munkakerülés, pornó választása munka vagy vizsga helyett… stb. olyan volt, hogy munka vagy valós szex helyett a pornót választottam mondjuk, de (nem könnyen ugyan) nem vált rendszeressé)

   És gyakorlatilag a pornó volt az, aki megutáltatta magát velem. Megtanított arra, hogy a valós élet, a valós emberi kapcsolatok számítanak és megtanított dönteni. Eldönteni, hogy nem kérek belőle. Valós kapcsolatokat akarok, hiszen gyakorlatilag a pornóban eltöltött hosszú évek alatt megfosztottam magam a valódi érintkezés örömétől, rengeteg blokk alakult ki bennem.

   Kinek hogy befolyásolta az életét a pornó? Ti hogyan viszonyultok hozzá?

   Minden vélemény érdekel!

  • #1319
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Köszönöm, Norbi, hogy megosztottad!
   6 éves korodban kezdődött? Ez is mutatja, mennyire fontos, hogy a szülők/nevelők/társadalom odafigyeljen erre a jelenségre és komolyan vegye.
   Kíváncsian várom a többiek beszámolóját!
   Martina

  • #1323
   Trubadurxxx
   Felhasználó

   Üdv!
   Az eleje nekem is hasonló, mint Norbinál. Újságok, VHS, DVD. Aztán szexkabinok, ami azért volt praktikus mert nem kellett otthon titokban nézni és utána nem kellett visszavinni a kazettát. De nálam később, 15-16 évesen kezdődött.
   Eleinte alig volt ingyenes oldal. Akkor azt csináltam hogy a fellelhető rövid bemutatókat töltöttem le, és amikor összejött 15-20 perc, akkor egyben néztem meg.
   Nekem sosem volt lelkiismeretfurdalásom e miatt. Nem volt ezzel gond, de szép lassan egyre több ingyenes anyag került fel. Soha nem fizettem elő egy oldalra sem, eszembe se jutott erre pénzt áldozni, hiszen csak vadászgatni kellett egy kicsit az ingyenes tartalmakért. De amikor már szinte korlátlan mennyiségben fenn volt minden elképzelhető kategória, egyre több időt töltöttem vele. Párkapcsolat mellett is néztem. Arra figyeltem hogy ha aznap várható volt valami szex a párommal, akkor aznap ne nézzem, mert kevésbé tudtam utána teljesíteni.

   • #1452
    Szexológus
    Adminisztrátor

    Szóval a pénz nagy szerepet tölt be a függőség kialakulásában?

    • #1458
     Norbi
     Felhasználó

     A függőség kialakulásában úgy játszhat nagy szerepet a pénz, hogyha van, akkor elérhetővé válnak korábban elérhetetlen lehetőségek. Pl. prostituáltakhoz járás szerintem egy tipikus példája ennek. Hasonlóan nagy lehetőségeket találhat az ember,mint a pornóban, ami szintén függőséghez vezethet. Talán annyival rosszabb ez a helyzet, hogy itt hús-vér érző emberekről van szó. Nagyon el tudja tolni az ember értékrendjét ez a fajta szemléletmód. Persze nem csak ez az egy út van, de borzasztó könnyű szerintem rászokni erre is, csakúgy mint a pornóra.

  • #1324
   bertalan
   Felhasználó

   Hajszálra ugyanúgy történt velem is minden, Még a felvetődött kétségeim is azonosak voltak a tieddel Kivétel 18 éves koromban voltam először nővel, aki 30évig a feleségem maradt és két gyermekünk let a kapcsolatból…..A mai fiatalokat még is féltem a pornótól, hiszen rendkívül meggondolatlanok és eléggé durvák az emberi kapcsolatok terén,És valami oltári marhaságuk van értékrend helyett!Szerencsések voltunk, mert amit nem tehettünk meg, az nem rombolt bennünk semmit.

   • #1453
    Szexológus
    Adminisztrátor

    Hogy érted, hogy durvák a mai fiatalok?

    • #1459
     Norbi
     Felhasználó

     Én úgy értelmezem, hogy nagyon előtérbe került a fiataloknál a szexualitás. Sokkal nyíltabbak, bevállalósabbak. Ha ez a fajta szabadság párosul nagyfokú tapasztalatlansággal, kamaszkori temperamentummal, erőteljes vágyakkal, akkor rendkívüli módon háttérbe szorulhatnak a kapcsolatteremtés egyéb, fontos részei és így a nyers szexualitással azonosulnak a mai fiatalok, amit szerelemként, a kapcsolatteremtés legfontosabb alapköveként értelmeznek. Innentől meg már egészen rossz irányba indulhat el a fejlődésük. Természetesen a nagyon könnyen elérhető pornó ezt még meg is tudja erősíteni bennük.

  • #1406
   Bzs10
   Felhasználó

   Sziasztok!

   21 éves koromban volt először részem szexben.
   Egészen addig csak önkielégítés, pornó filmek,
   kepek. Persze a kamaszkor elején akár pornó nélkül is ki tudtam magam elégíteni de kb 18 éves koromra annyira pornó függő lettem hogy csak film mellett sikerült. Ekkor már egy sima pornó film nem is volt elég, egyre extrémebb filmeket kezdtem nézni (kötözős, gruppen stb) végül teljesen rabja lettem a kötözős (bondage) filmeknek. Ezt egészén addig nem tartottam problémának és nem foglalkoztam vele amíg nem volt barátnőm. A barátnőmmel viszont kiderült hogy nekem igenis problémáim vannak a merevedéssel illetve az orgazmussal. 5 éve vagyunk együtt ebből lassan 4 éve nem volt orgazmusom szex közben csak akkor ha pornót néztem és maszturbáltam
   2 évig orvosokhoz jártunk próbáltunk rájönni mi lehet a baj velem végül rá tálaltunk a szexológiai szakembernkra aki segített rájönni hogy a pornó függőség a probléma. Körülbelül fél éve nem nézek pornót és már nincs problémám a merevedéssel és orgazmust is sikerült elérnem a párommal. Sosem gondoltam volna magamról régebben hogy én pornó függő vagyok. Azt hittem mindenki ennyi pornót néz főleg mióta az interneten minden megtalálható. Szerencsés vagyok hogy a párom (már menyasszonyom) ilyen megértő és toleráns. Mindenben támogatott és segített.

   • #1445
    Martina
    Vendég

    Norbi felvetese alapjan felmerul a kerdes: szerintetek mit lehetne tenni, hogy a mai tizenévesek ne legyenek pornófüggok?

   • #1460
    Norbi
    Felhasználó

    Gratulálok! Jó ilyet olvasni.

    • #1497
     bertalan
     Vendég

     Tenni:Oktatni kellene az iskolában, már elsőtől, esetleg családi élet címmel, ahol tisztázhatnák még elején, a gondolataik tévútját!

     • #1505
      Norbi
      Felhasználó

      Az oktatással egyet is értel meg nem is. Általában a fiatalok kifejezetten ellene vannak az oktatási rednszer szerinti életvezetésnek. Mivel a médiából, még a közvetlen környezetükből is a szóban forgó nyers szexualitás ömlik, ami kamaszkorban talán még vonzónak is tűnhet, így egy dologgal többet adnánk nekik, ami ellen lázadhatnak. A szülői minta talán az , ami kifejezetten segíthet a fiataloknak visszatalálni a “szép erotikához”, szerintem. Ez sem garantált persze, es az sem jó nyilván, hogy az oktatást azonnal elvetjük, mert ezzel a hozzáállással tényleg hamvába holt dolog marad. Esetleg a művészetekhez lehetne nyúlni, de ehhez nagyon nagy megmozdulásra lenne szükség. Nagyon sokan fogékonyak a költészetre, filmekre, zenére, színházra. Mind a múltban található az említett művészeti ágak vonatkozásában olyan mű, amiben nagyon szép emberi kapcsolatok, érzelmek leírása ábrázolása található. Mind pedig a jövő számára is készülhetnének célirányos alkotások, amik nem közvetlenül, hanem rejtve tanítanák meg a fiatalokkal az érzelmek kifejezésének sokkal magasabb formáját. Így akár az oktatás is működhetne véleményem szerint, szóval mehcáfolom magamat. 🙂

      • #1508
       bertalan
       Vendég

       És elérkeztünk a kényes, fiatalok által gyűlölt, nem értett, megvetett klasszikus értékrendhez, mert ha mindaz fenn áll,mint követendő, a megoldás is helyben rögtön, de fog akadni néhány pszichológus, ki nevet szerzett már és követeli majd az oktatásban, az általa javasolt modern módszereket, avval magyarázva szükségességét, hogy szorongóak sérültek lehetnek a fiatalok. A Mit Norbi említett a családé lehetne ebben a fő szerep, de ki neveli a szülőket legalább közepes pedagógussá? Ördögi ez a kör hiszen ma szinte gyermekek nevelik az újszülötteket! Régen volt fülhúzás. pálca, pofon. amivel szorongás járt és néha zárkózottság, de mivel a családban nem tette szóvá senki sem,A gyermek, megszokottnak, elismerte és alkalmazkodott. A legveszélyesebb szerintem azok a gyerekek akiket, csak anya nevelt egyedül férje nélkül, Tapasztaltam, nem véletlen említettem meg! Csak megjegyzem, pofonnak, erőszakos fenyítésnek, nem vagyok híve, nevelni érvekkel kell, de csakis a célszeméllyel kell erről beszélni közönség még korai lenne, később, ha látszatja lesz az értelemnek ,megértésnek, jöhetne a csoportos ráhatás…… Szerintem ez elég sikamlós vált a téma, de ne bújjunk előle! Válás esetén, feltétlen a magasabb végzettségű szülőre bíznám a gyermeket, és talán kétévente tesztet írathatna vele a családvédelem.Az anyákra semmiképpen nem bíznám, mert döntéseik kizárólag érzelmi alapon hozzák meg . Ami viszont többet árt, mint használ….? Tudomásul kell venni annyi félék vagyunk, hogy nem szabad általános értékek szerint bíráskodnunk…

      • #1526
       Norbi
       Felhasználó

       Egyetértek abban, hogy ahányféle ember, annyiféle módszer. Természetesen nagyon nem mindegy, hogy milyen családról beszélünk, de alapvetően maga családi minta lehet példaértékű egy gyermek számára. Ha csak az egyik fél neveli aktívan a gyermeket, akkor lehet, hogy az ő értékrendszere “ragad” rá a gyerekre, de az, hogy az anya szerepe ettől még nagyon fontos, ugyanúgy, ahogyan az érzelmek kifejezése is az szerintem vitathatatlan és egy gyerek ezt elsősorban az anyától tanulhatja meg (még ma is). A régi értékrend egyáltalán nem elítélendő, de szerintem mára kissé elavulttá vált, viszont sok hasznos elem átemelhető a mai családmodellbe is. Az idők változnak és ennek megfelelően kell alkalmazkodni.

  • #1444
   Martina
   Vendég

   Kedves Bzs! <3 Szívből Gratulálok! <3

   • #1447
    Giselle
    Vendég

    Szerintem fontos lenne a felvilágositás, hogy erről beszéljenek az iskolában.
    Sajnos ezt pár órában elintézik, mintha valami szégyenletes dolog lenne a sexről beszélni… még ma is… MIért nem lehet tananyag az iskolákban az érzelmi inteligencia fejlesztése, a sexualitás megismerése,a függőséeg stb stb…. azok a szülők,akik megéltek dolgokat biztos ösztönöznék a gyerekeiket ,hogy ezt tanulják, hisz nekünk ilyen nem volt. Ha valamit heti egy órában tanul a gyerek megjegyzi, beépül.

   • #1450
    Névtelen
    Inaktív

    Szintén!

  • #1446
   Giselle
   Vendég

   Sziasztok,
   Én, mint egy „függő” barátnője szeretnék a témában pár érzésemet megosztani Veletek. Mindketten 30 évesek vagyunk. Több mint két éve vagyok a barátommal és körülbelül két hónapja tudom, hogy „mi a pálya”.
   Számomra nagyon fontos dolog a sex és nyitottnak és bevállalósnak is érzem magam, naivan azt gondoltam az lesz majd az utolsó, hogy megcsalnak és hazudnak.
   Sajnos meg kellett élnem mindkettő dolgot. Az első perctől kezdve csalt és hazudott a barátom… amit nem vettem észre, mert nagyon jó szexuális élményeink voltak a kapcsolatunk első felében és azt mondta, hogy számára én vagyok a legjobb szexuális élmény.
   Aztán véletlenül kiderült egy ártatlan írogatás egy lánnyal és onnan kezdett minden megváltozni. Sokáig, talán fél évig (is) CSAK! Magamban kerestem a hibát : csúnya vagyok ? Nem kívánja a testem? Nem jó a szagom ? ha szinte mindenre nyitott vagyok miért nem kellek ? stb. stb….. A barátom végig nézte, hogy szenvedek,hogy vesztem el az önbizalmam , hogy egyre kevésbé érzem magam nőnek.
   Bevallom a sex nélküli időszak már kezdett a felé vinni, hogy eljátszottam a gondolattal, hogy megcsalom, de nem tudtam megtenni. Nem értettem, hogy a férfiak körülöttem miért kívánnak, akarnak akár sexre vagy kapcsolatra, neki meg mindent megteszek és semmi. Minden téren jól működtünk, mind addig, amíg én nem akartam sexelni.
   El sem tudom mondani mennyire megalázó helyzet , amikor kívánod a másik érintését, az illatát, az izzadtságát, az izét és nem kapsz mást csak visszautasítást . Eljutottam addig, hogy már maszturbálni sem volt kedvem, Pedig üvölteni tudtam volna: HIÁNYOM VOLT!!!
   Azt hiszem a végére megsajnált és elmondta, hogy pornófüggő ,aztán kiderült, hogy kurvákhoz is jár, hogy mellettem lányokkal írogat és, hogy az exével is megcsalt és sexpartner kereső oldalakon keres partnereket akkor is ha velem van és van egy kis ideje…
   Borzasztóan fájt, azt hittem megszakad a szívem, ha erre gondolok, akkor most is gombóc lesz a torkomban. Tudta, hogy mennyire fontos számomra a bizalom, az őszinteség, megbeszéltük, hogy nem hazudunk egymásnak, mert mindketten utáljuk a hazugságot. Mivel annyira hitem ezeknek a szabályoknak a betartásában az elején fel sem merült bennem, hogy hazudhat. Volt, hogy annyira mérges voltam, hogy pár alkalommal neki ugortam, nem voltam képes arra, hogy uralkodjak az érzéseimen az indulataimon…
   Elkezdtem olvasni a témában, milyen hormonok képződnek egy függő ember fejében, hogy mi lehet az oka, hogy milyen is egy pornóforgatás( én is megnézem a pornőt és addig amíg ez nem derült ki, nem láttam benne semmi rosszat, sőt szívesen néztem a partneremmel is)
   Döbbenet volt mikor olyan cikkekre találtam, amik arról írnak mi is az igazi pornó, milyen büdös van a fogatáson, mennyiszer elhányják magukat ,vagy épp nem tudják tartani a székletet vagy mennyiszer kapnak el valamilyen nemi betegséget ( pedig minden arról szó mennyire biztonságos a gumiban sexelés- TÉVHIT) stb stb….
   Találtam pár cikket, a pornóról és a prostituciorol, hogy mennyi a nemi beteg, a drogfüggő az öngyilkos ezekben a szakmákban… sajnos ezekről kevés cikket találni, mivel ennek az iparnak nem érdeke ezt „reklámozni”
   A netsexen az esetek több, mint fele hamis képpel regisztrál és kiadják a képeit azoknak ,akik valós profillal vannak fent. Rengeteg fent a pedofil, vagy a sexualitását fel nem vállaló férfi/nő – ezért nincs az esetek nagy részében találka vagy válasz… Aki függő azt pedig nagyon könnyen meg lehet vezetni, mivel annyira szeretne valami különlegeset, ha talál valakit azonnal küld képet magáról ,videot , elérhetőséget. Rengeteg kellemetlenség van ebből is ,de senki nem ir róla, vagy nagyon kevesen.
   Azt gondolom minden függő embernek az empátiáját is kellene fejleszteni, hogy bele élje magát mondjuk a a szeretett társ helyébe, hogy az mit érezhet, vagy a színésznő helyébe, aki arról mesél, hogy milyen hányingere van stb…. Talán ez hozzá segíthet valakit ahhoz, hogy reálisan lássa ezt a világot.
   Rengeteg kérdésemre nem kaptam még választ: Ha a sex velem annyira élvezetes, miért kell máshoz menni ? Ha nem szeret osztozni rajtam a párom, akkor ő miért megy el máshoz? („ Ne tégy olyat mással, amit magadnak se kívánná!!!l”)
   A nőiességemet próbálom építeni, most itt tartok. Próbálok bízni és hinni. Nagyon nehéz!!!… és mindezek mellett még sajnos egy orvosi eredményem sem a legjobb. El kell fogadnom, ha a nemi élet nem működik egészségesen a női ( vagy férfi) test elkezd betegséget produkálni, nem szabadott volna ilyen sokáig várnom, hogy utána járjak az igazságnak.
   Viszont van egy társam, aki szeret, és akit én is szeretek, megpróbáljuk! Hogy honnan tudom? Mert meg akar gyógyulni és mindenki érdemel egy esélyt!!! Milyen ember lennék, ha azok után ,hogy végre megnyit, nekem bele tipornák és elhagynám? Persze lehetnék egy mártír, aki mindenkinek elmondja, hogy milyen” borzalmat” élt meg, de szerencsére elég fejlett vagyok ahhoz, hogy úgy fogjam fel, hogy ha sikerül nagyon sokat tanulhatunk
   Megpróbálunk felépíteni egy ÚJ kapcsolatot, igaz még nagyon az elején vagyunk ,de azóta,hogy őszinte volt hozzám jobb a kapcsolatunk, mint előtte. Több orgazmusom volt az utolsó két hónapban ,mint a az elmúlt fél évben 🙂 És az volt a meglepő, hogy rögtön az után, hogy megvolt a dráma az a férfiasság jött újra elő, ami az elején volt, ami engem is függővé tett tőle 🙂
   De azért bevallom rengetegszer kerülök gödörbe, amikor feladnám, amikor eszembe jut, hogy más nőhöz ment, mikor én szenvedtem attól, hogy nem ér hozzám, amikor csókol vagy megérint és beugrik, hogy ezt csinálta mással, vajon így csinálta?
   De nagyon NAGY erőt ad nekem, hogy itt van mellettem és most ő bizonyítsa, hogy fontosabb vagyok neki, hogy nem menekül el a hisztijeim ellenére… ha nem vagyok, kedves ő megpróbál az lenni… Átölel, megpuszil, ezek az apróságok megnyugtatnak és kisegítenek a mélypontokból.
   Ha lenne valaki ,akinek vannak hasonló tapasztalatai ,vagy fiúk , ha van, valami véleményetek kérem, írjatok!
   Köszönöm
   Giselle

   • #1448
    Névtelen
    Inaktív

    Nem lehet egyszerű. 🙁

    • #1529
     bertalan
     Vendég

     Norbi, megint te vagy a témám, Néha, mikor olvasom bejegyzéseid, olyan érzésem van, mint ha életed tőlem loptad volna!A “DETTO”tömgelege mindenben!Tudom, szükség van az anyai szeretetre a személyiség helyes kialakulásához, de meggyőződésem, az apa hiánya pótolható a környezetből mégis, kis nyomoroncnak tartottam minden csak anya által neveltet. Gondolkodás nélkül elloptak bármit, rondán nyilatkoztak a csajokról, gusztustalan mondanivalókkal jártak az élen, Persze matekból, mind bunkó volt! Nem lepődnék meg, ha kiderülne, te is elvált szülők gyermeke vagy!Ajánlatom, bejegyzéseidet őrizd meg és a későbbiekben szedd össze kiadhatóvá és adasd ki!

     • #1535
      Norbi
      Felhasználó

      Nem vagyok elvált szülők gyereke, viszont én is találkoztam sok olyan gyermekkel, mint amilyeneket te leírsz. Nekem túl kevés tapasztalatom van ilyen téren, hogy bátran tudjak nyilatkozni egyik vagy másik szülő hiányáról, mint az ilyen viselkedést kiváltó okról. Ahogy olvasom, te tapasztaltabb vagy ebben. Azt nem hiszem, hogy pl. az apa sokkal jobb lenne a gyereknevelésben, mert ez baromira sokmindentől függhet, de tényleg nem érvelnék olyasmi mellett, amihez nem értek és tapasztalatom sincsen. Jobban fogok figyelni majd erre ezentúl (van a környezetemben bőven ilyen), és majd ha “kiokosodtam”, akkor válaszolok bővebben is 🙂

   • #1457
    Szexológus
    Adminisztrátor

    Kedves Giselle,
    A történetedből levonható egyik nagy tanulság az, hogy az őszinteség kezdte rendbe hozni a kapcsolatotokat. Tehát miután a párod bevallotta, hogy pornófüggő, utána lett jobb a kapcsolatotok. Köszönöm, hogy megosztottad!

   • #1465
    Norbi
    Felhasználó

    Kedves Giselle!

    Amikor az ember függ a pornótól, akkor azt úgy kell elképzelni, mitnha drogozna. Módosult tudatállapot, amikor eltompulnak a külvilág ingrei legyenek azok bármilyen szépek is. Az, hogy valaki nem tudja ilyenkor észrevenni a jót, a szépet az csakis annak köszönhető, hogy az agya nem engedi. Csőlátás alakul ki, és az agy kéri azt az élményt, amitől el tud szállni. Ilyenkor nem az a helyzet, hogy a másik nem elég kívánatos, nem elég jó és a másiknak nem kell. Nem versenyhelyzet alakul ki ilyenkor, hogy más jobb mint te, tehát szerintem teljesen felesleges magadat hibáztatnod (bár könnyű mondani… egyébként teljesen megértem az érzéseidet). Áthuzalozza az embert a pornó és megváltozik az élmény, izgalom érzését felismerő mechanizmus. Ez természetesen igaz a szexuális ingerekre is. A legfontosabb dolog ilyenkor a felismerés és az elhatározás, hogy nem kell többé a pornó.
    Ne ijedj meg, ha történik visszaesés, mert ez normális. Persze egyáltalán nem biztos, hogy be fog következni, de az én tapasztalatom szerint előfordul gyakran. A legváratlanabb helyzetekben is elkaphatja az embert egy inger, amit esetleg csak a „tudatalatti” érzékel, majd elkezdődik a kattogás, ami nagyon könnyen vezethet visszaeséshez. Simán lehet olyan, hogy lát egy kissé erotikus reklámot, vagy képet (de még csak fehérneműsre se gondolj), amin esetleg olyan beállítás látható, ami hasonlít a pornóban látottra, vagy a színek összhatása indít be egy láncreakciót ( nagyon gyakran a pornóban a színek is szerepet játszanak, mivel az egy vizuális inger és ha rengeteg olyan színt lát a pornóban, ami abban a brutálisan felfokozott – nem feltétlen szexuális – állapotban, az öröm pillanatában megragad, akkor később az agy könnyen azonosítja ugyanolyan ingerként, mint ahogyan a pornóban látta, ezért ha az ember nem is veszi észre tudatosan, az agy felismeri. Ezzel „belövi” saját magát az ember úgy, hogy észre sem veszi.Onnantól jöhetnek a youtube videók, vagy akárcsak reklámok, filmek, amikben egy kicsit is hasonló jelenetek vannak mint a pornóban, vagy bármilyen olyan dolog, ami a pornóra emlékezteti. (nekem pl. volt olyan, hogy izgalomba – nem szexuális – jöttem attól, ha a jelenet kezdetekor a nő elindult a kamera felé nagy egyszerűen csak lépkedett. A járást ilyenkor egy kicsit természetellenesen szokták bemutatni, hasonlóan, mint mikor a modell vonul a kifutón. Na innentől tudta az agyam, hogy mi fog következni, ezért ennyi bőven elég volt az izgalomhoz. Ez az utcán is működött, mert vannak olyan emberek, akik használják ezt a járást és ennyi elég is volt a kattogás elindulásához. Hülye példa, de talán így jobban érthető) Azt se lehet könnyen felismerni, hogy azért nézi az ember pl. a filmet, mert az agya hajszolja a pornóélményt így képes több órás filmet végignézni, hogy lásson egy-két perc „ismerős” jelenetet. Ez az állapot hónapokig is eltarthat, de a lényege ennek, hogy mindig történik egy kis előrelépés a rendes pornó felé. Mindigy egyre többet kell néznie és nagyjából a felénél lehet észrevenni, hogy ez bizony a pornó utáni vágy és nem egyszerű filmnézési, vagy akármilyen kedv. Akkor viszont már nagyon nehéz újra leállni.
    Ezt persze nem azért írtam le, hogy elkeserítselek. Ebből van kiút! Viszont nem ért tudni, hogy mivel járhat. Persze egyáltalán nem biztos, hogy nálatok is ugyanez a helyzet, hiszen ahány ember, annyiféle érzés, folyamat. Ez csak egy saját, személyes példa.
    Sok sikert kívánok nektek és örülök, hogy haladtok előre! Ezt nem szabad abbahagyni! Ha visszaesés is tapasztalható, akkor is menni kell előre. Nem veszik el az erőfeszítés akkor sem! 🙂

  • #1494
   bertalan
   Vendég

   Nagyon sok olyan véleményt olvasok tőletek, amik megerősítik pozitív véleményeimet, no, nem a pornóról, függőségéről, hanem a fiatalok durva szexuális fantáziájáról.Amit el tudok képzelni, a pornó legalább szakközépiskolai oktatásának szükségességével, Igaz, ebben a korban már elég érettnek kellene lenniük a lényeg felismeréséhez,hogy valakiknek óriási üzlet mindez és nem a szenvedő alanyoké!Egy mai fiatal eléggé leegyszerűsíti agyában a szexet, nincs rózsa, semmi virág, semmi légyott,Csak szopatás és seggbe kúrás!A pornó értelmezéséhez fűzött magyarázat hiányában látom ezek létét.Emlékszem,szakközépben, még 1974-ben modern osztályfőnököm, meg próbált minket kicsit felvilágosítani és elvitt minket egy mozifilmet megnézni, aminek címe: “Kamaszkorom legszebb nyara” Emlékeim szerint, nekem nagyon sok felmerülő dologra magyarázatot adott, a film több témába is belenyúlt és a rendező, megragadta a lényeget!Viszont ,mindre kielégítő magyarázatot nyújtott. Egy biztos, beszélni kell róla, nyíltan mert ami titok,vagy tilos, az betegséggé válhat. Némelyikőtök véleménye nagyon szimpatikus nekem és jól esik tudni,hogy nem vagyok egyedül!-Gondolataimmal!

   • #1504
    Szexológus
    Adminisztrátor

    Kedves Bertalan! Köszönöm a film ötletét, meg fogom nézni. Ha tényleg jó, akkor érdemes lesz kamaszok szüleinek ajánlani, hogy ezt nezesse’k meg gyerekeikkel felvilágosításke’ppen.

  • #1496
   bertalan
   Vendég

   Kedves “Giselle”! Lásd a lényegét annak, mennyire különbözőek vagyunk,Talán említett barátod, nem hazudott neked egyáltalán, csak nem beszélt arról, amit nem szeretett magában és kezdett érni egy drasztikus változásra ??????????????????????????A bizalom értékes dolog de értelmes felfogókészség kell hozzá!Mindennek, okozója, előidézője a közvetlen környezetünk. Pl. 5 évesen óvodában, még nem foglalkoztam a női nemi szervekkel, de egy vagány sorstársam azt mondta bújjunk az íróasztal alá és nézzük meg az óvó néni punciját.Tudtam, nem helyes, de én is vagány szerettem volna lenni hát megtettem vele és beírás lett belőle. :)))))))))))))))))))))

  • #1499
   Giselle
   Vendég

   Sziasztok!

   nagy segítség ez nekem,hogy olvasni tudom a soraitokat!!! és Norbi egyáltalán nem keserítesz el, SŐT!!! Jól esik, hogy idegenként megpróbáltok segíteni, motiválni és mindezt úgy, hogy őszintén elmondjátok a nehézségeket is. Amikor egy férfi őszintén ír: hiteles.
   Remélem sok nőhöz eljut amit irtok,irung, hogy tudjunk egymáson segíteni, mert itt ugye ez lenne a cél !

   Köszönöm,hogy elmagyaráztad a visszaesést, olvasva a soraid nagyon meghatódtam.
   Biztos vagyok benne, ha egy „családi életre való nevelés” keretén olyan férfiak,mint Ti (is) elmondanák erről a tapasztalatot más hatást fejtene ki. Olyan más ( ez nekem is) ,mikor egy férfi magyarázza az összefüggéseket,olyan aki megélt dolgokat.
   Egyébként a lányokat szintén nem ártana tanítani, mert az a férfi, fiú, akinek egy lány azonnal ugrik/fekszik nem nagyon fogja ösztönözni arra, hogy egy virágot vigyen.
   Most elképzelem, hogy egy osztályba bemegy egy határozott fellépésű férfi és egy nőies nő és mesél a kapcsolatokról, függőségekről , sexről. Én azt látom, hogy hatásos! 🙂
   Én is nagyon sokat tanulok ennek az esetnek köszönhetően a nőiességről, a megbocsátásról, az újrakezdésről. Nekem a legfájdalmasabb az, hogy nem csak virtuálisan voltam megcsalva, és amikor még később olvastam azt is, hogy a barátom sexpartnereket keres olyan élményekre ,amire én is vágyom nagyon fájt. De megmutatott mindent ,mert nem akart hazudni és ez fura módon biztonságot adott. Most ott tartunk, hogy megbeszéltük, hogy amit nem tudok tolerálni az az, hogy más nőkkel sexeljen, az már nagyon bántana , azért is, mert ez által bármilyen betegséget elkaphatok úgy is ha óvszert használ .
   Martina tanácsára nem beszéltem meg ezt az esetet a barátnőkkel, nagyon jól tettem! Valószínű azonnal bezárattak volna, hogy ilyen hülye vagyok, hogy ezt „ eltűröm”. Nekünk nőknek fantasztikus képességünk van arra,hogy hogy csináljunk magunkból áldozatot és ebben tökéletesen támogatjuk is egymást : ezt a részt én kihagytam és nagyon hálás vagyok érte!
   A pornó egyébként nekem is izgató tud lenni ( szerintem sokkal több nőnek ,mint azt bevallják) , csak ugye én ezt arra „használom” ,hogy felhúzzam magam a közös együttlétre. Egyszer a barátnőmnek mondtam ne hisztizzen azon ,ha a barátja néha meg akar vele nézni egy-két erotikus filmet, mi lányok királylányok akarunk lenni, mint a mesében, a fiúk meg pornószínészek,akik a nőt a csúcsra juttatják és amíg egy mesében játszanak addig örüljön.

   Pár héttel a NAGY DRÁMA után kedvet kaptam arra, hogy beöltözzem a barátomnak olyanba ,ami neki tetszik ( mert sokszor mi nők azt hisszük, ami nekünk tetszik az a férfit izgatja… TÉVHIT ) Első körben le kellett küzdenem azt a kis hangot ,aki azt duruzsolta a fülembe, hogy ne öltözz be neki, ne alázd meg magad, nem érdemli meg stb…. Legyőztem 🙂 fantasztikus volt az ő forgatókönyve szerint játszani .
   Én hiszem,hogy az együttlétek segítenek, a valósághoz segít visszatalálni.….
   Kérdeztétek, hogy hogyan lehet „enyhíteni” , szerintem a valós sex is lehet egy opció. Hiszen ha az ember éhes eszik, ha szomjas iszik, ha kívánós akkor egy jót sexel . Én az égiek óvjanak mindenkit, ha egy nó éhes, szomjas vagy nincs „leszexelve” !

   Barátom azt mondja az is segít neki,hogy elolvasta a cikkeket amiket találtam arról amit a pornósok nyilatkoznak a filmezésről, amit már írtam előzőleg. Készítettem neki egy kis tanulmányt ezekről a cikkekről és néha elolvassa, de én is ,mert bevallom sokszor vannak mélypontok, de nagyon jó ,hogy Ő velem van, hogy érezteti ,hogy szeret és,hogy eljár konzultációra, mert tudom, hogy kettőnkért és értem is teszi.
   És múlt éjjel megint egy ilyen méypontom volt és ez az oldal segitett ki, az amit nekem irtatok, köszönöm

   • #1506
    Norbi
    Felhasználó

    Az is segíthet ilyenkor, hogyha az ember rájön, hogy a pornótól nem kap semmit viszont. Egy valós kapcsolatnál az ember kap a párjától egy mosolyt, felöltözik csinosan a kedvéért, érzi az illatát, csupa olyan dolgot kap a másiktól ami gazdag izgalmat okoz. Szemben a pornó egy trljesen egyoldalú izgalmi állapot. Számomra az az izgató pl. ha sikerül érzelmeket kiváltanom a másikból, ami (optimális esetben) kölcsönössé válik és valós kapcsolódás jön létre. Amikor először rájöttrm erre, az kulcsfontosságú volt, hogy a pornót annak kezdjem látni, ami. Sokkal jobb dolog a partnerre koncentrálni, az ő rezdüléseit érezni, mint a pornó jeleneteit. Az enyhítésről jutott mindez eszembe. Amikor megpróbáltam elhagyni a pornót és a valódi kapcsolatok felé suerettem volna fordulni mindig pánikot okozott az, hogy nem ment egy csapásra, mint a pornó esetében. Sokkal nehezebb volt figyelni, a másikat látni, mert nem ezt szoktam meg a pornónézés során. Ez elbátortalanított és sokszor inkább visszamentem a pornóhoz, mert ott úgymond az agyam és a testem tudta mit kell csinálni. Nagyon nehéz ezen az úton haladni, de szerintem lehetséges. Az biztos, hogy mindkét fél részéről óriási türelmet igényel. Szóval nekem az hozott elsősorban észrevehető enyhülést, amikor amikor sikerült elérni azt, hogy elkezdtem érezni a másikat és végre sikerült az adott pillanatra fókuszálni. Gyakorlatilag ettől sikerült felizgulnom. Viszont sokkal nehezebb volt ez, mint ahogy gondoltam. Kb mintha újra járni tanulnék. A kulcsszó tehát a türelem. Én ezt javasolom mindenképp. Meglesz az eredménye, hidd el. 🙂

   • #1510
    Inez
    Felhasználó

    Kedves Giselle!
    Én is egy pornófüggő párja vagyok. Jelenleg még csak ott tartok, hogy próbálom felnyitni a párom szemét, hogy az elharapózott ‘szenvedélye’ lassan tönkre fogja tenni a kapcsolatunkat, ha nem tesz ellene semmit sem. Tudnál nekem olyan cikkeket idelinkelni, amikről írtál. Hátha egy kicsit hatni fognak az én páromra is.
    Előre is köszönöm szépen a segítségedet.

  • #1500
   Giselle
   Vendég

   Ha visszaesés is tapasztalható, akkor is menni kell előre. Nem veszik el az erőfeszítés akkor sem! —- ezt felirtam 🙂

   • #1511
    Giselle
    Vendég

    Szia Inez,

    nagyon örülök,hogy vann itt egy másik lány is,aki ir a témában, sajnos a linket nem tudom ide másolni, mivel nem szabad egy hivatlaos oldalon más oldalt reklámozni, de ha rákeresel a függőségre(hogy mi az) a pornózásra(az árnyoldalakra) meg fogod találni.

    Nekünk az első gondolatunk az (is) volt, hogy felkeressünk egy szakembert igy találtuk meg Martinát. Mivel érzelmileg benne voltam, vagyok ebbenn a nehéz helyzetben nem tudok tisztán látni.
    A legfontosabb az ,hogy elfogadjam, ez nem rólam szól nem ellenem irányul, a függőség egy nagyon nagy csapda ( olvas majd el mit irtak a fiúk eről, ha jön ez az érzés milyen : nekem ezek a beszámolók abban segitenek, hogy átérezzem mit él meg a másik)
    Tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy, hiszen nem látjuk hol van a vége ,de én hiszek abban, hogy segitséggel meg lehet vele birkózni vagy legalább is érdemes megpróbálni.

    Vannak nagyon nehéz pillanatok ,amikor nagyon dühös vagyok és sajnos akaratlanul is megbántom a páromat,ilyenkor jó ha van egy “tükör” ,aki ezt megmutatja és az is segit, hogy ide irhatok. Most tanulom elmondani a fájdalmas érzéseimet, mert az is fontos, én is fontos vagyok, hogy a barátom tudja milyen számomra ez a dolog.
    Remélem, aki engem olvas átérzi, hogy a másik fél is mennyit sérül és megéri dolgozni .

    Meg kell tanulnom, ha úgy döntöttem, hogy esélyt adok a másiknak, a kapcsolatunknak akkor előre nézzek és ne a sérelmek irányitsanak.( Nehéz)
    Norbi ami irt nagyon megfogott : “Ha visszaesés is tapasztalható, akkor is menni kell előre. Nem veszik el az erőfeszítés akkor sem!”
    vagy amit Bertalan “Talán említett barátod, nem hazudott neked egyáltalán, csak nem beszélt arról, amit nem szeretett magában és kezdett érni egy drasztikus változásra ”

    Nem tudom nálatok mennyire mély ez a dolog, de nálunk ugye fizikai megcsalásra is sor került. Nekem ezt nehezebb feldolgozni, mint pornózást vagy a maszturbálást. Viszont sokat tanulok magamról , a megbocsátásról az újrakezdésről.

    Sokszor fájdalommal jár az őszinteség ,de amióta őszintén beszél velem a barátom és van segitségünk rengeteg gyönyörű pillanatot éltünk meg. Nem bánom,hogy ezt együtt csináljuk végig ,mert erősiti a kapcsolatunkat és engem és még csak az elején vagyunk( nem egész három hónapja derültek ki a dolgok)
    Ha szakitottunk volna, akkor azt érezném ,hogy a pornó, a mással való sex fontosabb , mint én. Most viszont azt érezm ,hogy vagyok annyira értékes, hogy értem felvállalja a konzultációt.
    Erősek azok- EZEK a férfiak akik tesznek magukért a kapcsolatért, a jovőjükért! Ezt gondolom!

    Remélem tudtam segiteni valamelyest.

    üdv
    Giselle

  • #1512
   IgorW
   Felhasználó

   Látom, én leszek itt az ördög ügyvédje.
   Természetesen én is Martinához járok, szerinte én is pornófüggő vagyok – bár én ezt vitatom. 🙂
   Viszont én szerepeltem is pornófilmekben, kb két tucat forgatáson vettem részt (azért írom így, mert fogalmam sincs ebből hány film készült), és nem is akármilyeneken: az egyik legkeményebb magyar BDSM-pornóstúdióról van szó, ahol domináns félként lányokat kínoztam kamera előtt, néha szex nélkül, néha azzal együtt. Nem ebből élek, van rendes, „civil” állásom, remek fizetéssel, ezt csak hobbiként űzöm.

   Szóval a világért sem akarom senki kedvét elvenni a leszokásról, pláne megállítani a gyógyulásban, de azért szeretném leírni a saját tapasztalataimat a forgatásokról, amik azért messze nem állnak párhuzamban itt leírtakkal, pl amit Giselle ír. (Akinek egyébként gratulációm a kitartásáért, őszintén szólva irígylem a pasiját, hogy ilyen megértő nőre akadt, ritka kincs ez manapság…)

   Akkor sorjában:
   „olyan cikkekre találtam”
   Egy mai sajtótermék, legyen az cikk vagy dokumentumfilm, vagy bármi más, az elsősorban nem az igazságot keresi, hanem a szenzációt akarja felderíteni, önnön fontosságát igazolandó – és vajon mi lehetne nagyobb szenzáció mint kihasznált, meggyötört szépségek??

   „milyen büdös van a fogatáson”
   A mi forgatásainkon akkor volt büdös, ha behoztuk a raktárból az echte eredeti biovegán kenderkötelet. Na, annak irtózatos izzadságszaga volt, újkorában is. A lakásban nem bírtam megmaradni vele, amíg megvettem és elkerült a forgatásra, ki kellett vinnem a teraszra.
   A lányok nem büdösek. Ha bármiféle testi kontaktus van, akkor mindenki zuhanyzik előtte, kívül-belül.
   Ugyanakkor tök biztos vagyok benne, hogy a Hattyúk tava c. balett előadása után sem tavaszi mező illatú a táncosok öltözője…

   „mennyiszer elhányják magukat”
   Ilyen nem volt. Öklendezés rengeteg.

   „nem tudják tartani a székletet”
   Én ilyen lánnyal még nem találkoztam, de nem vonom kétségbe, hogy létezik. De láttad már mondjuk egy balett-táncosnő lábát? Hát egy profi kosarasét? Vagy egy parkettázó szaki csípőjét-térdét?

   „mennyiszer kapnak el valamilyen nemi betegséget ( pedig minden arról szó mennyire biztonságos a gumiban sexelés”
   Gumiban nem pornózunk, ha jól tudom ez csak Kaliforniában kötelező még, de épp ezért onnan is költözik a szexipar. Viszont ha pornózni akarsz, akkor mindenki úgy fogja kezdeni, hogy orvosi vizsgálat, amiről kapsz igazolást mailben. „Na, romantikázzatok!” – mondja a rendező producer, ez jelenti azt, hogy nézzük meg egymás igazoló mailjét.
   Egyébként pedig, ha pozitív lenne bármelyik szűrt betegségre a leleted, akkor az orvosi rendelő – ebbe előre beleegyezel, amikor a vizsgálatod kéred – szétküldené a betegséget tényét és időpontját a nagyobb modellügynökségeknek.
   Szóval őszintén szólva én nagyobb biztonságban érzem magam egy forgatáson, mint amikor a legutóbbi barátnő bevallotta, hogy 30 pasija volt eddig, gumival soha, és soha nem volt semmilyen szűrésen. (Nem, nem pornós volt, sajnos – egy pornós csaj vigyáz magára, mert éhen hal, ha megbetegszik.)

   „mennyi a nemi beteg, a drogfüggő az öngyilkos ezekben a szakmákban”
   Hát nem akarok senkit sem elkeseríteni, de ez alapján akkor a rockzenéről is tessék szépen nagyon gyorsan leszokni.
   De mondjuk a repülés története is tele van hullákkal, szóval akkor a repülés is kiesett.
   Vagy beszéljünk eleve az olajról, és az érte vívott háborúk termelte hullák számáról? Ugyan már…

   „az empátiáját is kellene fejleszteni, hogy bele élje magát (…) a színésznő helyébe, aki arról mesél, hogy milyen hányingere van stb”
   Tudod te milyen egy kávézóban 3 napon keresztül 14órázni? Mert én tudom. A második éjjel benn aludtam a raktárban, mert nem volt energiám hazamenni. És tudod mennyi pénzt kerestem vele? Kb egy névtelen, tökkezdő pornószínésznő fél napi bérét… Úgyhogy akkor a kávézás is ugrott, arról is tessék leszokni.
   De volt olyan is, hogy 20 órán keresztül fordítottam szakszöveget egy reggel 0900-ás határidőre. Na, a végére nekem is hányhatnékom volt.
   Vagy 8 órán át tolmácsoltam egy maratoni tárgyaláson. A végén már azt se tudtam milyen nyelven beszélek, és kihez milyen nyelven kellene szóljak.
   Vagy nemrég volt egy cikk az indexen, asszem, hogy egy modellnek egy hideg vízzel teli medencébe kellett beleugrania több tucatszor egy divatfotó kedvéért. Kérlek szépen a hideg vízbe való merítgetés az ténylegesen egy kínzásforma, vallatásoknál szokták alkalmazni. Nem emlékszem, milyen termékről volt szó, de a lelkiismeretesek kikereshetik, és leszokhatnak róla… 
   De mondok valami mást. Volt már a kezemben épphogy ismert, de sehol nem jegyzett pornószínésznő útlevele – telis tele olyan helyek vízumával, ahova egy jól kereső magyar kb húsz év güri és fillérezés után juthat csak el.
   És igazából szerintem erről van szó: a pornós lány egy magasabb hőfokú életet választott, ő azzal fizet, hogy seggbedugják öt tengerparton 20 évesen, más meg 20 év güri után is abban reménykedik, hogy „jövőre nem, de ha minden jól megy, akkor majd az után” eljut az ötből az EGYIK helyre, de aztán persze akkor se, mert közben majd elromlik a cirkó, meg leépítik a céget.

   Ok, bocsánat a gigahosszú szövegért, de nem annyira sötét ám az a pornóipar, mint amennyire egy-két szenzációhajhász újságíró, szereti lefesteni. A celebbé vált pornószínésznőcskéket meg mind megerőszakolták a forgatásokon, persze… Csak ha előkerül az a videó, akkor mondjuk tök más látsz, de mindegy…
   Illetve ennek a szakmának is biztos vannak nagyon sötét bugyrai, de nem sötétebbek, mint bármely más szakmának. EZÉRT nem érdemes leszokni, meg lelkiismeret-pánikolni.

   Búcsúzóul még pár dolog:
   – BDSM pornó, igen, ennek ellenére SOHA egyszer sem fordult elő olyan, hogy akarata ellenére folytattunk volna egy jelenetet egy lánnyal. Ha szól, hogy annyi, akkor annyi, kész. Az ellenkezőjére volt példa, a lány olyan élethűen sírt-zokogott-könyörgött a pálcázás közben, hogy dermedten álltunk le – úristen mit tettünk??? Pár másodperc bénult csönd, majd a lány felnéz, hiszen nem jönnek az ütések, és tökéletesen normál, társalgási hangon értetlenül megkérdezi: „Na mi van, nem forgatunk??” Huhhhh. „De nincs bajod?” „Dehogy van, hát azt mondtad, hisztizzek, nem?” „Óbazz, ok. Folytatjuk!”. „Hát, ez sem tett jót a nők iránti bizalmamnak…” nyögi be az operatőr srác, és a lilára vert fenekű lány is annyira röhög, hogy szünetre kell menni, mert nem tudjuk folytatni. Kötözhetem ki meg majd vissza.
   Egyszer nem bírta egy lány a forgatáson a korbácsolást – pedig nem először szerepelt – megkapta kill fee-t, hazament, kész. Egy pillanatra sem tartóztattuk.

   – A tapasztalataim az én tapasztalataim, lehet hogy másoknak, máshol, másmilyen. Összességében azonban én nagyon szerettem forgatni, végig jó hangulatú „bandázás” jellege volt az egésznek, és a lányokkal is jó volt a viszony, annak ellenére, hogy egészen pontosan tudom, hogy hol, milyen izomlázat lehet kapni a korbácsolástól. Rajtam kívül álló okokból nem forgattam most már vagy egy éve, de alig várom, hogy újra induljon a dolog. Illetve egy saját ilyen cég indításán is töprengek, de egyelőre nem ez az első a terveim közt.

   – Úgy gondolom, mint mindennek a fogyasztása, a pornóé is csak nagy mennyiségben káros, és igen, olyankor érdemes róla leszokni, sőt. Tehát nem a leszokás ellen beszélek, hanem az okokat vitatom.

   Az okokról írok még.
   Addig is kérdezzetek, ha szeretnétek, és bocs, ha hosszú voltam…

   • #1527
    Norbi
    Felhasználó

    Érdekes írás. Tetszett.

    “– Úgy gondolom, mint mindennek a fogyasztása, a pornóé is csak nagy mennyiségben káros, és igen, olyankor érdemes róla leszokni, sőt. Tehát nem a leszokás ellen beszélek, hanem az okokat vitatom.”

    Egyértelmű, hogy nem minden ember lesz függő, aki valamilyen formában kapcsolatban van a pornóval. Több embernél egészen biztos vagyok benne, hogy csak egy tényező a sok között, ami hozzátesz egy rossz életminőség kialakulásához vagy fenntartásához, vagy szimplán alkalmi fogyasztó, esetleg szakmabeli. Viszont elég sok embernél olyan függőséget okoz, ami akár mérhető életminőség romlást eredményez, akár úgy, hogy az alany észre sem veszi. Nem hiszem, hogy minden ember ugyanúgy reagál a pornóra, tehát ara gondolok, hogy vannak olyanok jócskán, akik a bűvkörébe kerülnek, de nagyon nem tudnak utána szabadulni és ilyenkor segítség nélkül akár súlyos következményei is lehetnek. Először kis adagokkal kezdődik, de utána nem hiszem hogy sokan megállnak (mert nem tudnak). Sőt. És innen beszélhetünk szerintem káros fogyasztásról.

    Kíváncsi lenék a véleményedre az okokat illetően.

  • #1515
   Giselle
   Vendég

   Szia Igor 🙂

   nagyon tetszett amit irtal,nem hiném,hogy az ördög ügyvédje lennél azért,mert arról irsz,amit Te élvezel.
   Örülök,hogy figyelmesen olvastad,amit irtam, gondolom akkor azt is,hogy én is megnézem és izgatònak találom a pornófilmeket.
   Nem támadásnak szántam amit irtam,de szerintem(ahogy te is irod más szakmákban) ezek létező dolgok,
   én azt gondom,hogy mindkettő igaz: az is amit leirsz a Te jó élményeid es a pornó árnyoldala is amiről valószinű azok irnak,akik a pénz miatt voltak csak ott,mert nem volt kedvük non stop a kávézóban dolgozni 🙂
   Olvasva téged érezhető,hogy Te kiéled a vágyaid és élvezed, szerencsés lehetsz!
   (Amûgy valami látnoki képességed is lehet….érdekes,hogy a balett táncosok életéből hozod a példát.Azon mosolygom legközelebb ha elmegyek egy előadásra biztos eszembe jut majd,hogy milyen büdös lehet az öltözőben 🙂 )
   Tudod a rossz olyankor van ,amikor a másik nem kivanja a sexet a partnerével csak a pornó és a maszturbálás számit….elmaradnak az érintèsek a szeretkezések,a váratlan sexek, b@szások vagy akár a kikötözések….
   Nekünk az elején minden tökéletes volt aztán jött pornós feketelves és szerencsére most újra a valódi saját filmezés…de még nagyon az elején vagyunk.
   Tudod nagyon kétségbe voltam esve,hogy hogyan rángassam vissza a szerelmemet a valóságba….nagyon jó példákat hozol….én ehhez hasonlitanák: Mcdonalds is csak akkor halálos ha minden nap eszed,viszont ha valaki ez miatt beteg lesz nem mellette próbálsz kampányolni,hanem ellene. Én igen is azt szerettem volna ha látja,hogy nem minden habostorta.
   Több féle nézőpont létezik és igen az egészséges sexhez simán hozzá tartozhat az ilyen filmek nézése is, de úgy gondolom akkor,ha meg tudjuk élni a valóságban is a sexualitásunkat.
   Plusz ha a két félnek a vágyai még hasonlóak is, akkor nagyon nehéz a màsikat átengedni a virtuális világnak… na ez lennék én 🙂 Trinity aki harcol Neoért,mert pontosan tudja,hogy az mire képes! 🙂

  • #1516
   Giselle
   Vendég

   Igor én még kérdeznék is: Te mit gondolsz miért lesz valaki függő és Te mit tanácsolnál,hogy próbáljon leszokni? És partnerként mi lehet a jó? (Kérlek ne azt ird,hogy ez helyett az pldal helyett inkább balettra járjak 🙂 )

  • #1520
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Írtatok a visszaesésről. Muszáj reagálnom, mert úgy tűnik, azt gondoljátok, ez elkerülhetetlen és mindenkivel megtörténik. Praxisomban nem így láttam. Azok közül, akik leszoknak, azaz újraindítanak, új életet kezdenek, nagyon ritka a visszaesés. Annyira jól érzik magukat, hogy nincs miért visszaszokniuk a pornófogyasztó életmódra. Az új életükben már nagyobb az önismeretük, jobban értenek a másik nem nyelvén @-> , harmonikusabbak a hétköznapjaik, vannak már jól működő megküzdési stratégiáik, elfogadják önmagukat és korlátaikat, testképük javul , megnő az önbecsülésük, az élet több területén is megtalálják számításaikat (munka, lakhely, emberi kapcsolatok), ha van párjuk, vele elmélyül a kapcsolat <3 stb.
   Azok közül, akik abbahagyták a pornózást, eddig még csak egyetlen egy ember esett vissza (tudomásom szerint). Megkértem legelső sikeresen változott kliensemet, hogy ossza meg veletek életmódváltásának történetét. De nem volt kedve. Kértem még valakit, de ő se akarta. A többieket már nem kérdeztem meg. Az a benyomásom, hogy örülnek, hogy maguk mögött hagyták ezt az egészet, s nem szívesen mesélnek életük eme nehéz szakaszáról. Tehát a vissza-nem-esési arány elég magas. Viszont van egy másik csoportom, kisebb létszámú bár, amelyik le sem szokik. Valahogy nem jutunk el odáig.

  • #1524
   Névtelen
   Inaktív

   teszt

  • #1528
   IgorW
   Felhasználó

   Szia Giselle,

   Igen, olvastam hogy nézed, és izgatónak találod, csak nem akartam már minden egyes dologra reagálni, mert tudtam, hogy hosszú leszek amúgy is.
   (Most is az leszek, mondjuk… 🙂 )
   Szerintem ez azért valahol természetes, hogy izgat a szex látványa, hacsak nem nagyon prűd valaki, vagy nincs nagyon telítődve, kiégve, akkor ez így a természetes.

   Bocs, ha előző írásomból agressziót, vagy támadást véltél kiolvasni – joggal amúgy, mert volt benne – nem ellened szólt, hanem a médiák hazugságai ellen.
   Tudod, mielőtt még én odakerültem volna ehhez a céghez, az történt, hogy a Nagyonhiteles Oknyomozó Riporter csinált egy “leleplező” dokufilmet a magyarországi BDSM-pornósokról hogy hogyan kínozzák szegény lányokat, és riportot akart csinálni pár színésznővel is. Az én producerem meg közölte vele, hogy szó sem lehet róla, hiszen sok lány titokban csinálja ezt, nem akarják, hogy kiderüljön róluk.
   Na ebből az lett, hogy a Nagyonhiteles Oknyomozó Riporter elmondta a műsorában, hogy őt a “maffia” megfenyegette, hogy megölik, ha riportot mer csinálni a szegény, elnyomott lányokkal.
   Szóval érted… A producerem (nevezzük eztán Karcsinak, mert pont nem így hívják) pont a lányokat, az ő inkognitójukat védte, és ebből lett egy alaptalan szenzációhajhász hazugság a műsorban. Ennyit a sajtó hitelességéről.
   És ez egy híres-neves “sztárriporter”, ma is aktív, megbecsült, milliókat kereső faszi.
   Szóval agyfaszt kapok a média hazugságaitól, ezért vagyok az ilyenekért dühös.

   Látnoki képesség a balettel… 🙂
   Látnokság, hmm, ezt sokan mondják rólam, de nem tudom, a lottóval persze sose sikerül, hogy a fene enné meg…
   A balettről – sok-sok évvel ezelőtt volt szerencsém végigkövetni egy balettelőadás próbáját a színpadtól az öltözőn át a helyi kávézóig, hát annál több szenvedést keveset láttam egy nap. Minden látványosság, minden nagy emberi teljesítmény mögött sok szenvedés van, ezt nem lehet kikerülni. Az érem másik oldala, ugye. És attól a teljesítmény még lehet csodálatos, és élvezhető. Én legalábbis ebben hiszek. 🙂

   McDonalds
   Igen, én a sóval szoktam példálódzni, szinte minden kajához nélkülözhetetlen, de ha csak azt ennél, elég hamar megjelenne a GAME OVER felirat.

   A rászokás okairól…
   …a következő alkalommal szeretnék írni, most fontosabbnak érzem a leszokás okait, és hogy kijelentsem:
   EGY PILLANATIG SEM VITATOM HOGY ÉRDEMES LESZOKNI A PORNÓRÓL – ezt úgy érzem hangsúlyoztam ki eléggé az előző írásban. 🙂
   De ne az legyen az indok, hogy “szegény pornószínésznőknek milyen szar”. Ők a pornóipar aranytojást tojó tyúkjai, aki szemétkedik velük, azzal nem dolgoznak többet, szóval az nem egy kifizetődő stratégia, hamar kiesik a szakmából, aki így tesz. Hogy a filmen aztán majd nem ezt látod – hát, az eredeti King Kong meg száztíz centi magas volt ugye, hogy egyik kedvenc filmemet idézzem… 🙂

   Azért szokj le, mert NEKED szar.
   Ilyen egyszerű.
   Nutellából sem azért érdemes leszokni a napi három üvegről, mert a Ferrero gyárnak szegénynek az rossz. Dehogy rossz.
   NEKED ROSSZ. Vállald fel. Vagy be. Vagy mittomén manapság melyik a menő igekötő ide.
   Mindamellett, hogy a Nutella baromi finom.
   (Ha meg egy pornószínésznővel akarsz jót tenni, akkor meg tudod mit csinálj? FIZESS A PORNÓÉRT, AMIT NÉZEL. Keresd ki hogy hol lehet megvenni azt, amit letorrenteztél, vagy bárhogy megszereztél, és fizess érte. Ennyi.*)

   Leszokásban pl segíthet – szerintem, bár nem próbáltam még – ha tükör előtt szexeltek. Magyarán láthatja az illető egy “külső” nézőpontból is, amit épp csinál, illetve kedvére váltogathat a külső és a “belső” nézőpont között.
   A normál szexben ugye soha nem látod úgy egészben, teljes valójában, szépségében a nőt, mint egy pornóban. Kérdés persze, hogy szereti-e a POV pornót, ha arra van rászokva, akkor ez nem biztos hogy hatásos.
   Írtad, hogy saját film, ez azt jelenti hogy csináltok ilyet? Ez jó lehet… Vagy akár egy live feed a kamerából a tévére, hogy benne lehessen a saját pornójában.
   Ezek jók lehetnek.

   És partnerként mi lehet a jó? (Kérlek ne azt ird,hogy ez helyett az pldal helyett inkább balettra járjak ? )
   🙂 A világért sem. 🙂
   Tök őszintén azt kell mondjam, hogy te nagyon jól csinálod. Két dolog van, amit az ember nem kap meg a pornótól, és a prostiktól is csak korlátozottan, pedig tuti, hogy vágyik rá, mert minden ember vágyik rá: az egyik az intimitás, a másik a fontosság érzése.
   Amit leírtál, abból úgy tűnik, te mind a kettőt megadod neki, és ez szuper. Külön gratuláció vagy elismerés, vagy tudomisénmi, hogy nem mentél bele egy “ha te úgy akkor én meg így” háborúba, na az aztán a kapcsolatgyilkos dolog. És nehéz abba nem belemenni, tudom, ez nagy dolog, hogy megálltad.
   Jó az is, hogy nem hagyod egyedül a problémájával, hanem együtt vagy vele, veszed a fáradtságot, magadénak érzed az ő baját is. Nem “mártírkodsz”. Ez is sokat számít, és tök ritka manapság.
   És külön ki szeretném emelni itt azt, hogy “Martina tanácsára nem beszéltem meg ezt az esetet a barátnőkkel” – Martina tudja mit csinál, igen, ez a lényeg. Erre gondolok, hogy VELE VAGY, és nem a barátnőkkel megy a suskus, hogy “hábazmeg-képzelbazmeg-ezismilyenmár”. Ez az, amit tuti egy pornótól vagy prostitól se fog soha megkapni, hogy ő a fontos neked, és nem adod ki egy jó sztorizásért a barátnőkkel.
   Őszinteség. Igen, az nagyon fontos.

   “Nekünk nőknek fantasztikus képességünk van arra,hogy hogy csináljunk magunkból áldozatot és ebben tökéletesen támogatjuk is egymást : ezt a részt én kihagytam és nagyon hálás vagyok érte!” – YESSS!!! 🙂

   Segíthetsz azzal, ha mindig készen állsz vele a szexre.
   Segíthetsz azzal, ha felszabadultan szexelsz. Ilyet nagyon kevés nő tud, majdnem mindegyik görcsöl valamin közben, pedig baromira nem kellene. Senki nem tökéletes, igen, te sem. De a pasi sem akivel vagy. Meg én se. Sőt, láttam én már nemzetközileg menő modelleket (nem pornósokat) pucéron, hidd el, ők sem. Szóval nem kell görcsölni. Arra majd ő is rágörcsöl, te meg vissza, azt’ ott eszi meg a fene az egészet egyből. Figyeld meg a pornókban nem görcsöl senki, pedig ők sem tökéletesek. És pont ezért nem görcsölnek, mert az egy icike-picikét se szexi.

   Rengeteg kérdésemre nem kaptam még választ: Ha a sex velem annyira élvezetes, miért kell máshoz menni ? Ha nem szeret osztozni rajtam a párom, akkor ő miért megy el máshoz?
   Drága Giselle, erre nincs nő által érthető válasz. Viszont egy férfinak se kell magyarázni, mindegyik érti. Minden férfi ilyen, genetikailag erre vagyunk programozva, biológiailag ez a helyes, a civilizáció tartja ezt helytelennek. Nagyjából azért van ez, mert egy hím egyednek az utód a szex után “ingyen van”. Annyit csinálunk, ahányat akarunk. Egy nősténynek viszont ott a terhesség, az utód életben tartása az önállóságra való képesség eléréséig: ez alsó hangon is években mérhető…
   Ezért akar egy férfi minden lehetséges nővel szexelni. Csak pár napja láttam egy lányt az utcán: műcicik, igénytelen tetkók bokától tokáig, felfújt száj, mindehhez volt vagy 20 éves maximum, és üvöltött a fejéről az igénytelen butaság. Borzalmasan visszataszító jelenség volt…
   …és legszívesebben ott helyben letepertem volna, és dugtam volna ahol érem órákig.
   De hogy hozzá menjek haza?? Édes jó istenem, attól ments meg engem. Rémálom lenne.
   Érted ezt?
   Nem hibáztatlak, ha nem. 🙂
   Ez a férfilét egyik átka.

   Szia Norbi,
   Köszönöm.
   Remélem neked is válaszoltam a fentiekben, legalább részben. Te írtál nagyon jókat, még írok róluk legközelebb.

   Most ennyi, pár nehéz nap jön nekem, de jövök még mindenképp. 🙂

   * Tessék, egy pornóhoz kapcsolódó horrorsztori: visszatérő színésznő telefonál Karcsinak, hogy forgatna, de sürgősen, és sokat, keményet, mert nagyon kell sok pénz. Egy zsákfaluban lakik, a család egyetlen jövedelme a segély, meg amit férje összelop, ha nincs épp sitten. A nő azért jár pornózni, hogy legyen miből etetni a három(?) gyereküket, ha már minden elfogyott. Most viszont terhes lett, és el akarja vetetni – ezért kell gyorsan a pénz – mert még egy gyereket kizárt, hogy el tudjanak tartani. Aranyos kis nő, de a fogazata hiányos: a férje verdesi ki neki, amikor otthon kiderül, hogy pornózni volt, vagy csak úgy, mert épp az jut az eszébe. Így aztán az egész nap nevetgélve forgató nő este a hazaúton mindig elpityeredik. Mi pedig mindig felajánljuk Karcsival, hogy barátilag elbeszélgetünk a férjével a nők verésének hegeli teoretikájáról, úgysmint “a-farkadat-verjed-te-büdös-szarcsimbók-mert-horpasztunk-egy-szépet-azon-a-pudvás-fejeden-és-még-élvezni-is-fogjuk”, Karcsi se egy kis darab meg én se, tuti megértené a drága egyetlen férjecske amit mondunk. Előbb-utóbb. Vagy tényleg csak elbeszélgetünk vele, hogy “a feleséged miatt nem haltak még éhen a kölykeid, van pofád kezet emelni rá?” De nem, a lány mindig nemet mond ezerféleképpen előadott ajánlatunkra.
   Na, szerinted például az ő életminőségén nagyot dobna, ha bárki is leszokna a pornóról?
   (Igen, bizony, van ilyen is. És nem tudom, látod-e a dolog teljes, sokszintű abszurdumát: a szadista pornósok, akikkel jól érzi magát a nő, holott ő aztán nagyon nem élvezi a forgatást, szeretnék megvédeni a férje verésétől azt, akit épp lilára vertek, de nem emiatt sír, hanem mert haza kell mennie – kész agyrém.)

   • #1534
    Norbi
    Felhasználó

    Kedves Igor!

    Sok mindenre választ adtál igen. Köszi! Egészen más szemszögből írsz, mint ahogyan én látok sok mindent. Jó így is rálátni a dolgokra. Nemsokára én is reagálok.

  • #1538
   bertalan
   Vendég

   Egyénenként változó, ki miért fordul a pornó felé! Egy biztos, nem véletlenül, okkal teszi,nyomós vagy sem alig van módunk eldönteni, és talán jogunk sincs. Nem véletlen,pont ezért ,hogy én még nem beszéltem vélt okaimról, mert még most sem tisztáztam teljesen magamban, csak rémlenek azoknak vélhető események, mik arra invitáltak, már annyit tudok, lett volna más megoldás is, de akkor még környezetemben nem volt elfogadott a pszihólógia, mint gyógymód, Tudjátok jól, szocialista embertipust kellett legalább imitálnunk.Még, most sem vagyok készen megnyitni gondolataim velejét, de dolgozom azon……..Olvasgatok itt tőletek, néha belepofázok Előbb utóbb megszokom, én sem lehetek tabu!Az orvoslás jó ideig a neurózist is kizárólagos kapitalista betegségként könyvelte el, itt beszélni sem volt szabad róla, hisz békében, szabadon szocialisták lehettünk, mit urizálunk itt a neurózissal?Nekem, szerencsém volt, egy kórházból alkolholizálása miatt száműzött szívspecialista, üzemorvosként megállapította, abban szenvedek.Mindehhez vagy tíz év kellett. Olyan gyógyszereket írt fel, amit más dokik kinevettek mert az elvárások szerint ítélkeztek. Már tizenöt éve nincs szükségem azokra, de őket a modern helyettesítői nem pótolják. Stresszes időszakomra, még ír a háziorvosom, de max felet veszek be….

  • #1539
   bertalan
   Felhasználó

   Nyitás!

   Feltettem kedvenc zeném, Ákos(Azért vagy itt, c.) végtelen,
   Hogy magamba merüljek teljesen.
   Vele így olyan leírni,
   Mindent, mint egy időutazás.
   Talán 26 lehettem, mikor egy haveri társaság elhívott hozzájuk, megmutatni miket hoztak az Osztrák, bevásárló körútjukról. Persze előkerült a videó lejátszó kipróbálásához egy pornó kazetta is!
   Nős voltam, két gyermekkel, éppen befejeztük új házunk. Ki voltam totálisan merülve, mert közben már három hónapja a cégnél,24 óráztam. Kellet a pénz, a házra, hát bevállaltam! Szóval néztük a filmet, és valami egyedi volt, megfogott. Ettől kezdve elkezdtem pornót gyűjteni. Mindössze 10-12 volt rám, hasonló hatással. Keveselltem, az otthoni szexet, de nem akartam csalni nejem, pedig akadt egy gyengéd szerelemszerű ismeretségem, akinek vágya arcára volt írva! Hű maradtam, szerettem a családom!Viszont itt ezen a ponton kezdődött,hogy pornót néztem, majd maszturbáltam.
   Belemerültem, kellemes volt bár nem teljesen ugyanolyan mint élőben, de jó volt. Gyűjtöttem, élet hűbbnél, is hűbbeket! a kiváltott hatás kedvéért. Ezután irodalmi művekben is megtaláltam mi számomra izgató volt.Pl David Osborn:”Vadászidény c. írása! Ez kicsit már, az erőszak felé orientált, de csak úgy volt hatása rám, hogy elképzeltem én vagyok az áldozat. Új mocskosabb de élvezetesebb határokat nyitott előttem. Nem a pornó hibás ebben, hanem én, vagyis, az átkozott képzelőerőm!
   Még ma is majd mindenki szenvedését képes vagyok, élethűen átélni! Ezért épp leszoktam, mások szenvedéseinek hallgatásáról. Ha pornó megszűnne, vagy fizetős lenne, nekem már fizetni nem kellene, csak túrnék emlékeimből, és amit megjegyeztem, újra tudnám élni!Persze pillanatnyi vágyaimhoz igazítva. És így ma, nem kell fölös energiát pazarolnom, bizonytalan kimenetelű önző kapcsolatokra. Meggyőződésem, hogy minden nő hűtlen! Nem tagadom én, tudom, anyám is megtette egyetlen egyszer! De bevallom én is megtettem volna helyében, csak, egyáltalán nem úgy!
   Persze, válás lett a legvége. Anyámhoz kerültem, de hiányzott, az értelem, amit csak apám tudott!
   Így vissza költöztem hozzá! Nem volt jobb, de be kellett látnom, jobban tanultam! Elkezdtek javulni eredményeim, négy évig egyfolytában matek versenyeket nyertem! Kapcsolatok helyett maradt a maszturbálás. Elvoltam vele, Legalább nem vergődtem bonyolult érzelmekbe, ahonnan ki tudja, hogyan keveredek ki. És persze annak, mi lehet a végzetes hatása? Érettségim után, Majdnem összejöttem egy lánnyal, Nagyon bírt, Hazajött velem Békés megyébe. Utolsó pillanatban hazudtam neki, hogy nálunk apám, nem engedi, átpasszoltam, haveromnak, aludjon nála. Megtette, de hajnal kettőkor már várt az állomáson, hogy kísérjem haza! Soha többet nem láttam, de nyugodt voltam, a haver megbízható.Volt némi kimaradt élmény hiányom, de soha többé nem találkoztam vele. Egy megszólalásából ítéletet mondtam rá, hogy nem ér fel hozzám, Ez pedig az,:(Ne mán!) És tudjuk a hűtlenség a butaság talaján szaporább! Visszatérve a történethez, Házasságom, sikeresnek mondható, hiszen gyermekeim nagyon értelmesek! Mostanra úgy tűnik egyenesben az életük.A lányomat egy kicsit, úgymond, kézen fogva kellett vezetni! Vele, totálisan nyitott kapcsolatom, Fiammal, óvatosabban kell nyilatkoznom. Elváltam, mert torz nevelési irányzatok jutottak gyermekeim részére és elítéltem érte nejem, már harminc év házasság után Egymás közt másról beszéltünk! Úgy éreztem elárult, hűtlen volt hozzám! Társkeresőn találtam második nejem, Két évig nem néztem pornót, nem maszturbáltam. Vélem, minőségi szexet játszottunk, egymás kedvére, változatosan! Csodálatos volt, de jött Murphy, hülyeségeivel, „A legjobb dolgok
   vesznek el”! Sztrókot kaptam, natúr elzáródásost. Bal lábam, bal kezem, még ma sem érzem teljesen. De, hozzászoktam a jó szexhez és csak magamban, képzeletemben, bízhatok. Másban, senkiben!- Nők, ugyan már!Pornót nézek és maszturbálok, magyarán mondva képzelődök, de vagyok! Második nejem is a régi szexünk hiányolhatta, elvált, hiányzott az ösztönös ölelés, részemről, számára. Legalábbis ezt nyilatkozta, négy szem között! Nem tudom, hogy csalt e, de válásunk után már nem érdekel!
   Első nejemért, bitóra tenném fejem! A Másodikért már nem, mert a józan ész azt súgja, aki ilyen állapotban elhagy az egyéb gazságokra is képes! És ki mondja, húzza meg ennek határait?
   Most belegondoltam, tán nem is akarok már a pornóról és járulékairól lemondani…… ))))))))))))
   Mindez stabil, működő pótszer és egyre elfogadottabb. Tiszta Amerika már itt minden!
   U.i.:Egy hete, még volt egy menyasszonyom, Felbontotta az eljegyzésünk, mondva csinált hamis okon! Talán mert velem a szex egyszerűbb, legfőképp rám ül. No, kérdem én kik
   is hajtanak igazán, csakis a szexért(!)? Talán, kiket tetteik igazol?
   Ti, nem úgy gondoljátok? Sziasztok, megléptem végre vallomásom.
   Megszólalásom, nektek írásaitok olvasásának köszönhetem, tisztelt itteni, érzelmekkel kereskedők,Farkam kicsi,de rég feledtem már a túl tág lyuk avagy túl nedves, komplexusom! Minden jót nektek.Vágyaitok szerint! Ha bűnként kezelném, a pornót és a maszturbálást, megtagadnám a képzelet jogát, hiszen Ákos fent említett számát is be kellene,lehetne tiltani, sok más egyébbel!Minden jót nektek.Vágyaitok szerint! Bertalan.
   2018.07.27.

  • #1540
   IgorW
   Felhasználó

   Szia Berci,

   Vadászidény, hmm… 🙂
   Akkor kitalálod, minek a rövidítése a nevemben a W?
   🙂
   Van valami abban az írásban…

   • #1543
    bertalan
    Vendég

    Lebuktál!: Azt gondolom értesz!

   • #1544
    bertalan
    Vendég

    Szia! Igen, van méghozzá a vágy győzelme minden normalitás felettFigyelembe véve az áldozatok vágyait, és inentől, bizony nyitott a horizont…. 🙂 Szép napot!

    • #1547
     IgorW
     Felhasználó

     Hát, azt hiszem más tanulságokat vontunk le abból a könyvből… 🙂
     Mindenkinek jó hétvégét!

     • #1550
      bertalan
      Vendég

      Én figyelembe vettem a bosszúálló vágyát is ami igazságot tett, de törvénytelen, és maga is gyilkossá vált!

  • #1541
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Köszi, Bertalan! Szerinted minden nő hűtlen, Igor szerint ez a pasikra igaz evolúciósan…
   Kinek van igaza?

   • #1548
    Norbi
    Felhasználó

    Szerintem mindkét nemre jellemző lehet a hűtlenség. Maga a fogalom eltérő jelentéssel bír nemenként, sőt még személyenként is. Alapvetően az ember nem monogám lény. Ez sem igaz persze mindenkire, de szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni általánosságban. Az ember egyik alapvető érzése a vágyakozás. A kapcsolatok tekintetében a vágyakozás nem mindig ugyanarra a pattnerre irányul. Ez nem hiszem, hogy csak a férfiakra jellemző, hanem ugyanúgy igaz mindkét nemre, hiszen emberek vagyunk. Az, hogy valaki vágyakozik egy másik emberre, netán a valóságban is szeretné megélni a vágyait egy állandó partner mellett szerintem nem szentségtörés. Nem azt mondom, hogy ez a követendő példa de ezért elítélni valakit nem fair dolog. (Ezzel senkit nem akarok bántani, mindössze magánvélemény) Egy kapcsolatban szerintem az a legszebb, ha a másikat teljesnek, boldognak látja az ember. Ehhez elengedhetetlen az érzelmi szabadság. Persze ez nem egyenlő a fűvel-fával típusú kapcsolattal. A kulcs az őszinteség és a bizalom. Ha félreteszi az ember az egészségtelen egoját, a társadalom által rosszul értelmezett “büszkeségét”, és megpróbálja a másikat embernek, valódinak látni, akkor szerintem nem érdeklik az olyan fogalmak, mint a hűtlenség, megcsalás, félrelépés. Tiszta kommunikációval ezek a korlátok áthidalhatók, ami szerintem egy szabad, harmonikus kapcsolathoz elengedhetetlen. Szóval az én szemléletmódom szerint meg lehet csalni és komolyan meg lehet bántani a másikat, akár egy életre, de ettől félni, az ember vágyait csupán ez miatt elnyomni nem szabad. Az embert kell szemlélni és nem azt, amilyennek mi akarjuk látni. Megérteni a vágyait, egyáltalán azt a személyt, akivel vagyunk/lenni szeretnénk. Talán a mottó az lehetne, hogy “szabadság a hűség jegyében”. Modom én ezt egy monogám típusú emberként.

    • #1549
     bertalan
     Vendég

     A tiszta kommunikáció csak tiszta emberek között létezhet, és köztük sem végletesen! A környezetünk behatásai,folyton kényszerítik a partnerhez való hozzáállásunk.Aki túl élénk fantáziával van áldva, gyorsan az ellenkező irányba fordul, mert felfogja egy másik irányzatnak is lehet hasonló előnye, igaza.A tiszta ember, csak a világtól elzárva létezhet, aki talán kevésbé értelmes , de ártatlanul fogékony mindenre.Pedig kevés a tapasztalata az életről Jogosultságát pedig a jövő dönti el. :))))

  • #1542
   bertalan
   Vendég

   A valóságnak, a hétköznapoknak, de nem is fontos, csakis a történések fondorlatos alakulása és, hogy szándékos a tett, mert megcsalás lehet vétlen!Anyámat feloldoztam, említettem!Apámnak is volt hibája, keveset tudott majd mindene mellett a nő vágyairól és így bele gondolva követtem hibáját bár a betegségem felodozott ezen elvárás alól.Azért figyelmeztető most már bomlott eljegyzésem, de nem tudok még változtatni a döntő lényegen!Néha ,azon is csodálkozom, hogy találok magam mellé nőt! Kurvák, nem izgatnak fel, esetleg az útszéli számkvetettek 🙂 De nem hosszabbítottát meg a jogsim, bár el tudnám intézni ,de azért még nem,Marad a bevált módszerem és a nőkkel való próbálkozás.
   A NŐ azért esendő mert ha vágya van hamar nedvesedik, dolgozik benne és oly erősen ami legyőzi az erkölcsi gátakat is és megmagyarázza neki, szükséges, meg kell tenni Egy számomra közönségesen nyilatkozó haverom rövidebben mondaná :Minden nő bugyiból vezérelt!
   Az életben csak erre találtam példát, A férfi evolúciós szerepe értelmes logikus, de közel sem általános szerintem, míg a nedvesedés, kontaktus nélkül Ha hagynák, lakótelepeket bírna bontani :))) Míg a párzási kényszer csak kézenfekvő lehetőség, míg az előbbi, kényszert kiváltó produktum! És nem véletlen szóhasználat az,hogy “A gyenge nő”! A Nő szembe száll, harcra kel bármivel,ha ilyet tapasztal valaki által, véleményem szerint ez viszont nagyon általánosítható. Második nejem ilyen volt, ha rám gondolt már orgazmusa volt és ha érintett,vagy hozzá értem, már nem számított semmi, sodródtunk.

  • #8931
   Szexológus
   Adminisztrátor

   4 héttel ezelőtt találkoztam egy új kliensemmel. Egyéb problémái miatt már nem jutott idő az első találkozás alkalmával a pornófüggési szenvedélyével foglalkozni. Ezért azt javasoltam neki, hogy a következő találkozásig olvasgassa ezt a fórumot.
   2 hét múlva találkoztunk újra és tudjátok, miről számolt be? Hogy elolvasta a fórumot, és azóta nem néz pornót! Sokkal vidámabb volt, mint első alkalommal, szinte ragyogott. Ezt nektek köszönheti!! Én is nagyon köszönöm nektek!!! Látjátok, milyen sokat számít, ha megosztjátok tapasztalataitokat? Sose tudhatjátok, kinél fog betalálni, ki az, akinek pont a ti soraitokra volt szüksége. Csak így tovább! Írjatok még! Van még valakinek sikerélménye? Vagy bármi más?

  • #18540
   Giselle
   Felhasználó

   Sziasztok,

   már nagyon rég jártam ezen az oldalon, nehéz vissza térni,mert feljönnek a fájó érzések… annyi minden történt…
   Remélem fiúk minden rendben Veletek!
   Hogy vagytok ? Hogy megy a “küzdés” ?

   Remélem időközben egyre több NŐ látogat ide, velük szeretném megosztani ezt a történetet és megköszönni Martinánank a a munkáját!
   Örülnék,ha Ti is irnátok, mert jó lenne olvasni más megoldásokat is,segitene

   Nagyon nehéz újra biznom a történtek óta, olykor annyira kinoz ez a dolog, hogy a mellkasomba szúr a fájdalom… tegnap is ma is ,ezért úgy döntöttem irok

   Martina azt is tanácsolta ilyenkor olvassam el azokat a pozitiv mondatokat, amit a konzultáció során irtam, ezt szeretném megosztani.

   Több női ismerősöm szenved női gondokkal, ahogy én is. 3 éve a nőgyógyászati eredményeim rosszak lettek, amit egy „rutin” műtét követett, lecsíptek a méhnyakból, hogy kiderüljön rossz vagy jó indulatú. Az egész egy HPV vírusból indult ki.
   A legborzasztóbb számomra az volt, hogy annak ellenére történt ez, hogy nem cserélgettem soha a partnereim (a két kezem sok rá, hogy megszámoljam és már 30-on túl vagyok)
   Kevés szexuális kapcsolatom volt és ennek ellenére nem értettem, hogy létezik, hogy EZ VELEM MEGTÖRTÉNHET??? Imádok szexelni, szinte mindig kapcsolatban éltem. Sok oka lehet ugye ennek: legyengült immunrendszer, partnertől is függ, hogy neki mennyi kapcsolata volt, genetikai hajlam stb, stb. .

   Nagy ijedtségemben elkezdtem kutatni, hogy milyen lelki háttere van a betegségeknek (amivel addig sosem foglalkoztam)
   A lelki akadályaink ugye nagy százalékban hatnak az egészségünkre, viszont azzal, hogy ezt a lehetőséget is elfogadtam, nem tudtam , hogy mit és főleg azt ,hogy hogyan csináljak máshogy ? A betegség gondolata olyan blokkot okozott, amitől nem láttam tisztán át saját helyzetemet.

   Találtam valamit, amivel nagyon sokat tettem magamért: SZEXOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

   Eközben a párommal szexuális problémánk is adódott. Partneremben 4-5 hónap együttlét után egyre csökkent a szexuális vágy, ami bennem rombolást végzett: több hónapos önmarcangolás, önvád, önkép romlása, szomorúság, szexualitásom nem megélése, hűségesnek maradni…. Megoldásokat kerestem, ajánlottam, de mindig az volt a válasz, hogy minden rendben, de legbelül éreztem, hogy ez nem igaz.

   Közben egy számomra nagyon kedves ember meghalt méhnyakrákban. Egy családanya, aki nem tudta megélni a nőiességét. Sokat mesélt nekem az utolsó időszakban arról ,hogy nem tudta megélni a nőiességét, az utolsó időszakban megpróbált mindent : konzultáció, alternatív módszerek… késő volt. Azt mondta előbb kellett volna, az első kemo után. Háromszor csinálta végig…

   Idő közben kiderült, hogy a párom pornófüggő, maszturbál napi 4-5x , kurvákhoz jár és minden gondolata akörül forog, hogy megcsaljon .Még most is tele vagyok fájdalommal és szomorúsággal, ha erre az időszakra gondolok. Ha arra gondolok, hogy a balesetem után ahelyett, hogy velem lett volna, elment az exéhez, hogy bosszút álljon rajta azzal ,hogy lefekszik vele, majd dobja..Meg hogy masszázsokra járt nőkhöz, miközben én azon sírtam titokban, hogy miért nem kíván.

   Ezt követte, hogy egy nőgyógyászati vizsgálaton, az évi kötelező rákszűrésen olyan határérték jött ki, amire azt mondta a doktor,hogy fél év múlva újra vizsgálni kell majd, mert meg kell nézni, hogy milyen “irányba indul el a dolog”. Az orvos nem adta oda a leletet…
   Nagyon féltem! Féltem, hogy majd ismét „rutin” műtétre kerül sor és mikor lesz akkor ennek majd vége…

   Ebben a lelki állapotban találatunk Martinára , tudtam, hogy segítségre van szükség. Először azt gondoltam ,hogy kizárólag a barátomnak kell a pornófüggés miatt, de az első találkozáskor Martina ügyesen észrevette, hogy nekem még nagyobb szükségem van segítségre: az önbizalmam, a kapcsolatba vetett hitem, a nőiességem nagyon rossz állapotban volt.

   Elkezdődött egy intenzív munka, aminek egy csomó pozitív hozadéka lett: Megtaláltam a saját felelőségemet, elfogadtam a másik függőségét úgy, hogy nem maradok áldozatszerepben és elkezdtem igazán SZERETNI ÖNMAGAM!

   ÉS!

   Ami számomra a legnagyobb ajándék, hogy 5 hónapos konzultációs munka után összeszedtem a bátorságom és elmentem újra orvoshoz, felülvizsgálatra: NEGATIV !

   Mindenkinek, aki kételkedik, a konzultációk sikerében csak annyit üzenek, hogy adjon egy esélyt magának ,hogy egy más szemszögből közelíti meg a problémát. Merjen segítséget kérni!
   Az élet nem lesz ezután sem zökkenőmentes, SŐT! Nem mindegy , hogy mekkora önerővel rendelkezünk mikor egy probléma megtalál minket az életben. Minden eszközöm megvolt arra, hogy NŐ tudjak lenni mégsem tudtam, ezt most látom és most tanulom.
   Kellett egy teljesen más nézőpont. Lelkünk gyógyulása a testünket is gyógyítja! És barátnőm halála arra is tanít, hogy ne halogassunk semmit, amikor magunkról, a saját egészségünkről van szó, mi tehetjük a legtöbbet magunkért.

   Pontokba írtam, miket sikerült elérnem a Martinával való szexológiai konzultációnak köszönhetően, így, ha néha elbizonytalanodnék a múlt miatt, elég ezeket újra elolvasnom:

   Magammal kapcsolatban:

   1.Tudatosság :
   Sikerült elérnem, hogy nőiesebben viselkedjek, Sokkal nőiesebben öltözködöm, jobban figyelek a nőies jegyekre.
   Sikerült elérnem ,hogy ne legyek túl domináns és azt érzem ,hogy ez a kapcsolatunknak is nagyon jó.
   Sikerült felhasználom pár módszert a nőiesség “tárházából”, ami nagyon jót tesz a kapcsolatunknak.

   2.Önbizalom:
   Észre vettem, hogy sokkal jobban szeretem magam, ha tükörbe nézek sokkal több dologban látom magamon a szépséget., a kis hibáimat is kezdem elfogadni és szeretni. Mindig keresek valamit, amit megdicsérek . Ha negatív gondolatom támad egy testrészemmel kapcsolatban keresek egy pozitívumot benne

   3.Dicséret
   Sokat fejlődtem abban ,ha dicséretet kapok megköszönöm, elhiszem és örülök neki. Azelőtt a hideg kirázott, ha dicséretet kaptam

   4.Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, a negatív helyzeteket jobban kezelem.

   Párommal kapcsolatban:

   5.Párkapcsolat javulása
   Növelte az önbizalmam és a fontosságom, hogy a párom eljárt konzultációra ,hogy miattam / miattunk ezt megtette. Párom azóta nem néz pornót, nem jár kurvákhoz.

   6.Jó érzéssel, szeretettel tölt el, hogy a páromnak sokkal több önbizalma lett mellettem.

   Szülővel való kapcsolat:

   7.Anyuval való kapcsolat
   Boldoggá tesz, hogy anyummal javult a kapcsolat és bizonyos helyzetekben csendben tudok maradni és elfogadni, hogy ő olyan, amilyen, de ezért még szeret. A konzultáció előtt nem nagyon éreztem, hogy anyám szeretne.

   Köszönöm a figyelmet
   Giselle

  • #18541
   Trubadurxxx
   Felhasználó

   Kezdettől figyelem a fórumot, bár ritkán szólok hozzá.

   Jó olvasni pozitív tapasztalatokat. És tanulságos, hogy ezekért tenni kell, ritkán jön magától a megoldás.

  • #18542
   Trubadurxxx
   Felhasználó

   Gratulálok Giselle a gyógyuláshoz!

   Nekem is Martina segített. Pornófüggésem a múlté. És sokkal simábban ment, mint gondoltam.
   Több mint egy éve. És nincs kűzdés sem. Nagy néha eszembe jut, akkor megnézek néhány filmet. Nem félek tőle, hogy magával rántana. Nem gyártottam tabut belőle.

  • #18544
   Levente
   Felhasználó

   Sziasztok!
   Én ma reggel döbbentem rá, hogy milyen baj van velem….
   Egyik napról a másikra nem kívántam a szexet… Pedig imádom! Évek óta nézek pornót és maszturbálok minden nap többször, de eddig nem volt negatív hatással a szexre. Eddig. Elmúlt a vágy belőlem pár hónapja. Akarom a megoldást, vissza akarom kapni a régi önmagam.
   Remélem itt kapok jó tanácsokat. 🙂
   Köszönöm szépen előre is!!!

  • #18545
   bertalan
   Felhasználó

   Köszöntelek,kedves Gizelle!Együtt érzek veled, bár azt a kirakatba sem teheted.Talán a veled történtekkel, kapcsolatban, annyit közölnék ha okos emberek vezetnék az egyházakat, talán bevezetnék és metszenénk általánosan a fitymát, hogy csökkennyen a méhnyakrák lehetősége. Tudom az egyházi vezetők, nem lusták,hanem bunkók! Vajon, ki fogja majd a folyamatot elindítani?Ez, az iszlám vallás egyetlen hasznos előnye!Ez szigorúan, magánvéleményem, de be merem, bárhol, bármikor vállalni
   Üdv: bertalan

  • #18546
   bertalan
   Felhasználó

   Most Leventéhez szólok! Ne izgulj. Talán csak a törekvő életünk szerves következménye, de meg kell tanulni türelemmel kezlni. Mert tudod te is, az emberek inkább bevesznek egy pirulát és várják 10 percen belül a csodát!Nekem is hasonló volt a problémám és mivel két házasságom volt már amelyik ugyanez megtörtént velem, mivel túlhajtottam mindegyikben magam, Most már pszihológiai szükségletnek,valami más kovetkezményének látom.A VAlami más lehet a környezetedben élő egyedek rád való pszihés hatása, ahonnan ha menekülsz, vagy megváltoztatod őket, csak akkor változik a dolog pozitívan De kérdezd a “szakit” :Talán hülyeséget beszélek.Kozultálj vele.Nekem is ez volt gondom, már említettem Kifigyeltem, hogy hektorikusan ez izmétlődik és ezt semmihez nem tudom kötni. Tehát, nem akadtam felelősre. Most nyugodt vagyok, elég jól elvagyok vele, ritkult a késztetés!Mindez viszont felmerülő problémáim, megoldásaira fordított időmnek, illetve hiányának tulajdonítom. Egyébkén, ez a fejlett társadalmakra, tudtommal jellemző probléma Pl: Amerika,ahol úgy tudom, majd minden házasságban igény a szexben a fordított felállás! Talán ismereteink, lehagytak minket és még éretlenek vagyunk ezek helyes értelmezésére.

  • #18547
   Levente
   Felhasználó

   Üdv Bertalan!
   Igazából valóban kicsit stresszesebb most az életem, de észre vettem magamon azt is, hogy minden nőben a hibát kerestem az ágyban. Azt az érzést azt a látványt kerestem, mint a pornófilmek tökéletes bombázói és a forró jelenetek adtak.
   Most elhatároztam, hogy teljesen felhagyok a pornóval és rendes kapcsolatot keresek. Az utóbbi 3 évben rengeteg páréjszakás kalandom volt, csak a szexről szólt mind. Meg sem tudom számolni hány nővel voltam, kb 40-50… De még amelyik nagyon jó volt, vele sem akartam pár éjszaka után találkozni. Kiüresedett az érzelmi világom.
   Remélem vissza tudok rázódni… 🙂
   Az utóbbi 4-5 nővel már nem is igazán sikerült szexelni, nem volt erekcióm… Ijesztő volt…
   Ti milyen öngyógyító módszert, praktikát javasolnátok?
   Köszönöm szépen előre is!!! ?

  • #18558
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Sziasztok! Rég nem jelentkeztem és rögtön egy jó hír: végre megírom a nem most készült pornókutatásom elemzését egy könyvben segítő szándékkal. “Így kezeld a pornófüggőséget – Módszertani útmutató segítő szakembereknek” lesz a címe a könyvemnek, amit 2 napja írok. “Hasznos tudnivalók érintetteknek és családtagjaiknak” alcímmel. Nem túl hosszú ez a cím szerintetek?

  • #18562
   Trubadurxxx
   Felhasználó

   Szerintem nem hosszú.
   Frappáns.

  • #18564
   IgorW
   Felhasználó

   A cím és az alcím üti egymást, az egyikben “segítő szakembereknek” a másik “érintetteknek és családtagjaiknak”. Most akkor melyik?

   Legyen az egyik, a találóbb az alcím, címnek meg legyen valami rövidebb, nemtom, “Hiperek és halandók”.

   Nemrég amúgy az jutott az eszembe, hogy ha az az elmélet, hogy a pornó káros, mert tökéletes testeket mutat tökéletes szex közben, akkor ennek analógiájára miért nem károsak a tökéletes ételeket bemutató szakácskönyvek, reklámok? Azok otthoni körülmények között legalább annyira elérhetetlen tökéletességet mutatnak, sokszor kifejezetten ehetetlen anyagokat használva, aztán mégse állítjuk, hogy elveszi az emberek étvágyát, sőt.
   Mert akkor vagy az analógia hamis, vagy az elmélet.

   Viszont a tökéletes kapcsolatot, tökéletes románcokat megjelenítő romantikus történetek (regény vagy film) túlfogyasztásának (ami meg főleg a nőkre jellemző) a káros hatásairól már olvastam cikket.

   🙂

  • #18567
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Igor, jót nevettem!
   Úgy érted, hagyjam le ezt a címet: “Így kezeld a pornófüggőséget – Módszertani útmutató segítő szakembereknek”?

   Ez módszertani szakkönyv leginkább, segítő szakembereknek íródik egy része és a másik része pedig érdeklődőknek illetve a pornó károsultjainak szól – azaz Nektek. Így ezt a címrészt nem hagyhatom ki belőle. Két külön könyv megírása pedig nem fog menni, ugyanis 1 könyv megírása, szerkesztése, magánkiadása 1 millió Ft-ba kerül.
   De gondolkodjunk együtt, hogy lehetne rövid és mindkét tábornak szóló címet adni?

  • #18569
   IgorW
   Felhasználó

   Én igazából azt mondanám, hogy nem feltétlenül jó ötlet két, egymástól roppant küönböző célcsoportot egy könyvvel elérni. Más mond valamit egy szakembernek, és más egy tökamatőrnek.
   Lehet, hogy jobb ötlet volna a célcsoport kimondása nélkül körbejárni alaposan témát.

   Ezért a cím, ugye… Pornó érdekes, és eladható téma – a “NEKED, mint pornófüggőnek, azt kellene csinálnod, hogy…” már sokkal kevésbé. Könyv a pornó hatásairól a fogyasztóra – ez megint érdekes.

   Előtted van a könyvesbolti jelenet?
   “Segíthetek?”
   “Óh, köszönöm, igen. Azt a könyvet keresem, hogy “Leszokási tanácsadó lúzer maszturbátor pornófüggők számára”…

   Vagy otthon?
   “Szia drágám, nézd ezt vettem a névnapodra!”
   “Óbazmeg, kösz. Te aztán tudod, mi kell egy pasinak.”

   Izé. Szóval érted.
   De mondjuk ez úgyis csak akkor kérdés, ha magánkiadsz, mert egyébként a kiadó fog dönteni a címről.

  • #18571
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Köszönöm! Elgondolkodom rajta.
   Magánkiadás lesz, tőlem lehet majd erről a honlapról megrendelni, így elkerülhető az esetleges kínos jelenet a könyvesboltban. Bár…én valahányszor vettem valami cikinek tűnő dolgot, mindig szenvtelen tekintettel számlázták. Nem volt ilyesmivel sose gondom.
   Csak hisszük, hogy mások velünk, a vásárlásainkkal foglalkoznak, de sokkal kevésbé teszik, mint gondolnánk.

  • #18582
   Szexológus
   Adminisztrátor

   Beidézem nektek a legfrissebb konzultációs visszajelzést. Annyira örülök, amikor ilyeneket olvasok! Azt mutatja, van remény. Nem a pornóval van baj, hanem a hatásaival. Az egyik leggyakoribb lelki szinten a teljesítményzavar, teljesítményszorongás, ami testi szinten szorosan összefügg a potenciazavarral:

   34 éves férfiként pornófüggőséggel, merevedési zavarral, gyermekvállalási nehézségekből adódó önbizalomhiánnyal, szexuális teljesítményszorongással jelentkeztem.

   9 év párkapcsolatban töltött idő alatt rádöbbentem, hogy nem adtam meg az alap figyelmet, törődést, segítséget a páromnak; nem tudta mellettem nőnek érezni magát. Azzal, hogy csak arra koncentráltam, hogy mi a jó nekem, egy szemernyit se fókuszáltam arra, hogy az ő vágyai is kifejezésre kerüljenek és beteljesüljenek. Nem érintettem, elutasítottam, amikor én úgy éreztem, hogy nem akarok valamit csinálni, vagy tenni.

   Azután féltem, hogy nem csinálok valamit jól, hogy rosszat teszek neki. Rettegtem attól, hogy fájdalmat okozok, de pont attól, hogy féltem, s nem tettem semmit, s visszahúzódtam, tettem az irányában a legrosszabbat. A beteges félelem és önbizalomhiány mozgatta a gondolataimat és tetteimet, ahelyett, hogy magam helyett, a saját vágyaim kiélése helyett az érzéseivel és személyével foglalkoztam volna.

   A beszélgetések alatt elhittem és átéreztem azt a rengeteg lemondást és visszautasítást, amit tőlem kapott ahelyett, hogy megbecsültem volna a vágyait és szükségleteit.

   Igazából szerencsés vagyok, hogy ennyi időn át kitartott mellettem és nem állt fel mellőlem az első adandó alkalommal, amikor azt tapasztalta, hogy nem helyeztem előtérbe.

   Lassan egy éve azonban az intimitás visszatért a mindennapokba; s jómagam is határozottabbnak és férfiasnak élem meg a napjaimat. A rendszeres együttlétek őt is megnyugtatták, s erősítették az egymásba vetett bizalmat. Merevedési zavarom a múlté, a pornóról leszoktam.

36 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
pornófüggés kezelése

Előrendelhető!

Így kezeld a pornófüggőséget – útmutató szenvedélybetegeknek, párjaiknak és kamasz gyerekek szüleinek című könyvem.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Kérem, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztató-t!

Bezárás