Párterápia megfáradt, szexualitást nélkülöző, elhidegült házastársaknak

elhidegülés

Mentsék meg házasságukat, párkapcsolatukat. Válás helyett válasszák a Párterápiát. Szerető helyett szítsák fel a tüzet kedvesükben. Meglátják, új oldalról ismerik meg egymást. Kiegyensúlyozottabbak lesznek, mindennapjaik örömtelibbé és érdekesebbé válnak. Kapcsolatuk erősebbé, stabilabbá válik. Egymás közti szeretetük elmélyül.

Az elhidegülés meglepően könnyen kezelhető. Gyors, hatékony terápiás módszerem van erre.

Pároknak kifejezetten érdemes hozzám fordulniuk, ha szexuális életük akadozik, kihűlt, illetve, ha gyanítják, hogy konfliktusaik hátterében a nem működő szex áll. Ebben az esetben csupán néhány konzultáció után egy eredményesen működő programot indítunk el, amelynek során 1 hónapig apró változtatások beiktatásával felpezsdítjük mindennapi életüket.

Mi a különbség ezen Párterápia és más Párterápiák között?

A Szexuális Párterápia nem tévesztendő össze a széles körben ismert Párterápiával. A Párterápia többnyire “csak” lelki problémákkal küszködő, konfliktusokkal terhelt kapcsolatokon segít, de nincs módszere a szexuális élet rendbe tételére.  Az általam kínált Párterápia viszont kifejezetten szexuális és ahhoz kapcsolódó lelki problémákat old meg.

A Szexuális Párterápia feltétele, hogy a pár alapvetően szeretetteljes, baráti kapcsolatot ápoljon. A terápia elején a pár mindkét tagja egyszerre van jelen az ülésen, a későbbiekben külön-külön találkozom a hölggyel és az úrral egyaránt. Az egyéni élettörténetek megismerése után állítom össze a 30 napos programot. Az ebben lévő gyakorlatokat a feleknek otthon kell végezniük. A jelenlétemben nem végeznek szexuális tevékenységet, nem vetkőznek le. Ha aggályaik lennének a házi feladatok mibenlétével kapcsolatban, kérdezzenek rá.

 

Amennyiben a párnak komoly konfliktusai vannak a szexuális problémák mellett, érdemes előbb azokat rendezni hagyományos Párterápia segítségével. Ez olyan pszichológiai tanácsadási forma, ahol ideális esetben két terapeuta dolgozik a párral: egy nő és egy férfi. Ilyenkor a házaspár kapcsolatában megjelenő problémákat és konfliktusokat tárják fel, tudatosítják, viszont nem térnek ki a szexualitásra. Viselkedésterápia ez is, melynek során a konzultáció alatt közös feladatokat oldatnak meg a pár tagjaival.

randevú, udvarlás

Milyen párkapcsolati problémák esetén forduljon párterapeutához? Ha Önben is megfogalmazódik az alábbiak valamelyike, mindenképpen keressen meg.

– Hiába veszek fel csábos fehérneműt, a párom inkább a meccset nézi.

– A gyermekek születése óta párom nem kívánja a szexet, velem nem foglalkozik. Megszűnt az intimitás.

– A párom prostituáltakhoz jár. Mit tegyek?

– Nem kívánom a párom.

pornófüggőség

– Elváljak vagy sem, ha kapcsolatomban hónapok óta nincs semmi szex? Van még remény az együttmaradásra?

– Megcsalt a párom. Hogy lehet ezt túlélni? Elhagyjam vagy próbáljuk meg újrakezdeni a kapcsolatunkat?

– A páromat rabul ejtette az online szex. Pornófüggő. Több időt tölt a képernyő előtt, mint velem.

– A kapcsolatunk kiégett, ellaposodott, elhidegültünk egymástól. Mitévő legyek, hogy újra élvezhessem az együttlétet?

A hek.hu hivatkozása