Lelki segítségnyújtás

Kiskoromtól fogva érzékeny vagyok mások gondjaira, megérzem, ha valami nincs rendben. Akár ismeretlenül is odamentem ilyenkor az emberekhez, és megkérdeztem, miért szomorúak.

Meghallgattam mások problémáit, azokat titokban tartottam. 

A gyerekek, fiatal kortársaim és később a felnőttek is ösztönösen megérezték, hogy bízhatnak bennem. Akkor voltam a legboldogabb, ha tanácsaimat megfogadva az emberek visszajeleztek, hogy mennyire örülnek, és milyen sokat segítettem. Éveken át a sikeres segítségnyújtás jelentette számomra a legnagyobb örömöt. Érettségi előtt megkérdeztem osztálytársaimat, szerintük merre menjek tovább: az osztály fele azt javasolta, legyek pszichológus. Egy lány azt mondta, nem tudja, van-e olyan, hogy szexológus, de ha igen, legyek az.

a szexuálterapeuta lelki tanácsadó is egyben

Ma már tudom, a kettő összefügg: a szexuálterapeuta lelki tanácsadó is egyben, a terápiás ülések hasonlóak ahhoz, mint amikor pszichológusnál vagyunk. Mivel a magánéletem során rengeteg kihívással szembesültem, így az évtizedek során valós, empirikus tapasztalatra tettem szert a problémamegoldás terén. Ha olyan problémát lát a a “Terápiák” menü felsorolásában, amiről még nem hallott, ne lepődjön meg: létezik, én találkoztam vele, és meg is oldottam.

Jó problémamegoldó vagyok, ha pedig valami meghaladja a kompetenciámat, tudom, milyen irányba küldjem tovább a hozzám fordulókat. Széles látóköröm van, nem csupán sémák szerint dolgozom, hanem mindig az adott személyhez igazítom a megoldási javaslatot.