Visszajelzések

Konzultációs visszajelzéseim

Minden eredmény nagy öröm számomra. Ezért is szeretem ezt a hivatást.
Vannak kimagasló gyógyulások: Legnagyobb eredményem a gyermekkori nemi erőszak miatt szexualitást élvezni képtelen, azt kerülő, potenciazavarral és korai magömléssel, PTSD-szindrómával küszködő férfi gyógyulása. (oldal közepén)
Legfrissebb eredményem egy párhoz kötődik, ahol eredetileg a férfi pornófüggősége miatt jelentkeztek. A konzultációk végére azonban nemcsak a férfi jött rendbe, hanem a nő citológiai eredményei is negatívak lettek, így nem kell már többé félnie a rettegett méhnyakráktól. (legalul)

 

42 éves, 6 éves szexmentes házasságban élő, jelentkezett férfi

"3/4 év után újra kaptam szexet a feleségemtől, akivel már válófélben is voltunk. Köszönöm a segítségedet."

Szexmentes kapcsolatban élő pároknak ajánlott

2017-02-24

Niki, 32 éves nő, vaginizmus miatt fordult hozzám

"Martina több, mint szexológiai szakember. Elhivatott, odaadó és maximálisan a kliensre figyelő segítőtárs, akihez kedves, nyitott, és elfogadó személyisége miatt bizalommal lehet fordulni bármilyen jellegű problémával. A felszabadult, jóhangulatú konzultációink során már az első alkalmakkor nagyon sokat megtudtam magamról és jelenleg változatos módszerekkel, izgalmas utakon közelítünk megoldás felé.:)"

Vaginizmus esetén lehetetlen a hüvelyi orgazmus elérése

Vaginizmus, fájdalmas közösülés esetén nem tud segíteni a nőgyógyász

2017-02-24

42 éves nő, párjával jelentkeztek teljes szexuális elhidegülés miatt, amelynek főleg lelki okai voltak. Találkozásunkkor a szakítást fontolgatták. 3 hét párs konzultáció után újra tudtak mosolyogni.

Léteznek "boldog" párok teljes szexuális elhidegülés mellett is. Ma már egyre gyakoribb jelenség a szexmentes kapcsolat. Addig nincs baj, amíg ez közös akarat, illetve nem terveznek gyermeket. Amint az egyik fél elkezdi hiányolni a nemiséget, a valódi melegséget, az igazi odaadást a kapcsolatból, illetve azt tapasztalják, hogy a mesterséges megtermékenyítés nem jár sikerrel, komolyan el kell gondolkodni a konzultáción. Tapasztalt külső szemlélő, szakember akár rekordidő alatt is meg tudja találni a probléma gyökerét, amint az alábbi köszönetnyilvánításból is látszik.

"Hogy csinálja? 12 éves párkapcsolati problémánk gyökerét 1 óra alatt megtalálta! Mi nem jöttünk rá magunktól. Nem tudom, hol találta Önt Zsolt, de Ön profi szakember."

teljes elhidegülés

Az elhidegülés egyik lehetséges oka

Van megoldás hideg kapcsolatra is

Az elhidegülés másik lehetséges oka

2017-02-24

Máté, 35 éves férfi, aki a konzultáció előtt nem értette, felesége miért hagyta el 11 év után, így a válást a konzultáció megkezdése előtt nem tudta feldolgozni.

Előfordul, hogy a szakítás vagy válás feldolgozás nem megy egyedül. Ha Ön nem érti, felesége/férje miért viselkedik furcsán vagy miért hagyta el Önt, keressen meg! Van hatékony segítség, mint azt az alábbi referencia is mutatja:

"Azért fordultam hozzá, hogy a házasságomban korábban elkövetett hibáimat egy következő kapcsolatban ne kövessem el, illetve, hogy megszabaduljak az egyik fétisemtől, amely mára teherré vált számomra.
Időhiány miatt én Skype-on keresztüli konzultációt választottam, és eddig úgy érzem, hogy hibátlanul működik a dolog. Az előre megbeszélt időben felvesszük a kapcsolatot, és kezdetét veszi az utazás.
Esetemben úgy érzem, hogy Ő inkább amolyan általános lelki-mentális szexológiai szakemberként funkcionál (egyelőre legalábbis), mint szexológiai szakember, ami nyilván azért van így, mert most erre van szükségem. Néha súlyosan őszinte kérdésekkel segít megismerni jobban önmagam, feltárni a gyengeségeimet, majd megfogalmazni, hogy hogyan tudok változtatni rajtuk. Minden alkalom elgondolkodtat, és segít más szemszögből nézni olyan dolgokat, amiket eddig megrögzötten elhittem magamról. Ha kell, szívet melengetően dicsér, máskor viszont simán kivezet a komfortzónámból és leszállít a magas lóról. Bár még eléggé az elején tartunk a konzultációknak, azt már most érzem, hogy az egyik legfontosabb, amit magammal fogok majd vinni, az az lesz, hogy képes leszek több szemszögből is figyelni dolgokat, ezáltal jobban megérteni magamat és másokat is."

A szexuálteraputa lelki segítő is egyben

2017-02-24

28 éves férfi, teljes impotenciájából segítettem ki, mely társult pornófüggéssel és fetisizmussal. Találkozásunkkor már csak a BDSM érdekelte, a hagyományos, ún. vanilla szex iránt közönyt mutatott.

Teljes impotencia 28 évesen? Van ilyen. főleg, ha pornófüggéssel vagy bármi más, átlagostól negatív irányban eltérő gondolkodásmóddal párosul. Nem kell csüggedni: ilyenkor is van kiút! Az alábbi referenciám is ezt támasztja alá:

"Látom, sikeres szexológiai szakember lettél. Ennek örülök. Ha valaki, hát te biztosan fogsz tudni segíteni a hozzám hasonlóan elfuserált agyú emberkéknek."

Amikor a férfi nem képes teljesíteni

2017-02-24

36 éves, problémamentes férfi, aki szexuális kultúráját akarta magasabb színvonalra emelni. Nyugat, és a hagyományos európai módszerek már nem tudtak újat mutatni számára, így keleti módszert oktattam neki.

Előfordul, hogy valakivel úgymond minden rendben, van szexuális kultúrája, mégis felkeres egy szexológiai szakembert. Látszólag van önbizalma, stabil alapokon áll, kiegyensúlyozott, harmonikus az életvitele. Ők azok, akik fejleszteni szeretnék magukat, szexuális kultúrájukat, szexuális intelligenciájukat szeretnék emelni. Minden konzultációm növeli a SZEXQ-t, de van olyan, ami problémamegoldás nélküli, azaz kifejezetten technikai oktatást nyújt. Íme, Kelet bölcsességéről egy referencia:

"Bár régen jártam nálad, és csak most tudtam alkalmazni egy nővel a tanultakat, mégis meglepően sokáig bírtam az aktust. Köszönettel tartozom érte, nem volt önbizalmam a dugáshoz azelőtt."

Azoknak, akik művelődni szeretnének

2017-02-24

38 éves pornófüggő, korai magömléssel küszködő férfi, aki 3 konzultáció után abbahagyta a szexfilmek nézegetését, melyet már munkahelyén is folyamatosan űzött.

Pornófüggő férfiak korai magömléssel vagy elhúzódó, késői magömléssel küszködnek sok esetben. Veszélyes mértékű pornófüggés az, amikor már munkahelyén is szexfilmeket néz valaki. Fontos, hogy segítő szakembert keressen, amíg nem késő. Talán nehéz elhinni, hogy ez eredményesen kezelhető, pedig így van. Íme, egy meglepően gyors eredmény:

"Átestem a másik végletbe a múltkori találkozásunk óta. Abszolút nem nézek már pornót!"

Az életet is tönkreteheti a pornófüggőség

Öl, butít, nyomorba dönt a túl sok pornó

2017-02-24

30 éves férfi, aki merevedési zavarral (erectilis dysfunctio) keresett meg

"Nem akarom elkiabálni de…múltkor dugtam Szilvivel, és ilyen kemény ilyen sokáig még nem voltam. :-P"

Akkor a legkönnyebb segíteni, amikor még csak részleges az impotencia

Minél hamarabb jön el hozzám, annál könnyebb segíteni a merevedési zavaron

2017-02-24

44 éves, házasságban élő férfi, aki korai magömlése rendbejöttével most már neki mer vágni a babaprojektnek.

A babaprojekt, azaz gyermekvállalás akadálya lehet a korai magömlés is.

"Csak egyszer beszéltünk, de utána alkalmaztam gyakorlatban az útmutatásod, és meglepetésemre 2 évtizedes korai magömlésem rendbejött!"

2017-02-24

31 éves vőlegény, aki csak egy bizonyos parafíliában, -a BDSM-ben, mint szubmisszív fél- tudta megélni szexualitását

Akik csak valamilyen parafíliában, pl. BDSM-ben tudják megélni szexualitásukat, erőteljesen lekorlátozzák magukat. Ha férfiként szubmisszívek, általában szégyellik is magukat.

"Nagyon – nagyon jó volt beszélni erről az egészről, azóta sokkal felszabadultabb vagyok, meg sokmindent megfogadtam, amit mondtál. Csúcsszuper vagy!"

BDSM - amikor már csak így jó a szex

BDSM-től is kialakulhat függés

2017-02-24

30 éves férfi, merevedési zavarral

Merevedési zavarral keresett meg egy férfi, aki ezt jelezte vissza:

"Amióta Veled beszéltem, sokkal magabiztosabb lettem. Környezetem is észrevette a változást."

A potenssé váló férfi kisugárzása megváltozik

2017-02-24

34 éves férfi, aki az önbizalomhiányból fakadó kurdarcokkal teli nemi élete miatt keresett meg.

Az önbizalomhiány sokak életét megkeseríti, kudarcokkal teli nemi életet eredményezhet.

"Életem egyik legjobb döntése volt, hogy hozzád fordultam! Olyan, mintha Te lennél a szuperegóm."

2017-02-24

42 éves nő a baráti körömből, aki mindenféle különös elváltozást vett észre a nemi szervén, amit orvosok nem tudtak igazolni. Az ő problémája a kereszténységből fakadó bűntudat volt, így büntette magát tudat alatt a házasság előtti nemi életért

Megtörténhet, hogy valaki olyan erős bűntudatot él át a házasság előtti nemi élet miatt, hogy mindenféle különös elváltozást vesz észre a nemi szervén. A vallásos neveltetésből fakadó korlátozások a hitélet minden pozitívuma mellett komoly gondokat okozhatnak a nemi életben. A kereszténységből fakadó bűntudat elvezethet önbüntetéshez, amely jobb esetben tudat alatt valósul meg. Rosszabb esetben a bűntudat tudatos öncsonkításba torkollhat.
Ismerősöm ezt jelezte vissza több hónapos folyamatos aggódás után:

"Nagyon aggódtam a puncim miatt, de akkor örülök, hogy rosszul gondoltam."

Bűntudat szerepe a nemi élet tönkretételében

2017-02-24

44 éves olasz férfi, akinek korai magömlése volt, és egyetlen konzultáció után 3 órán át bírta a közösülést

Előfordul, hogy a korai magömlés, túl gyors ejakuláció hátterében nincs semmiféle lelki probléma. Ilyenkor elegendő a helyes technikákat elmagyarázni, amiket az alábbi pozitív visszacsatolást író olasz kliensem már távozás után, azonnal a gyakorlatba ültetett. Ezt írta:

"Ciao, Ho durato 3 ore…É possibile durare per una notte intera…?" Fordítás: "3 órán át bírtam. Lehetséges egész éjszakán át bírni a közösülést?"

Korai ejakuláció, nem elég erős orgazmus esetén technikákat is tanítok

2017-02-24

52 éves férfi, akit felesége elnyomott a kis pénisze miatt, őt rendszeresen megalázta.

Kis pénisze miatt rendszeresen megalázta kliensemet a felesége. A konzultációk után ezt írta nekem:

"I talked to my oppressing wife and finally our relationship got better."
Magyarul: "Beszéltem elnyomó nejemmel, és végre jobbra fordult a kapcsolatunk."

Számít-e a méret? Ha igen, mit lehet tenni?

2017-02-24

42 éves férfi, aki nem tudta feldolgozni, hogy élettársa 7 év után elhagyta, és így nevelt fiával sem tarthatná elvileg a kapcsolatot.

Ha elhagyta az élettársa, szakított Önnel biztosnak hitt társa, nem biztos, hogy a következő partnerrel sikerül nemi örömet átélni:

"Thank you very much for the Session yesterday. You really calmed me down and showed me a whole New perspective of my situation. I feel much better now that I apologized and for letting her know why I overreacted. Thank you very much for your advice!"
Magyarul: " Nagyon köszönöm a tegnapi konzultációt. Igazán lenyugtatott és teljesen új megvilágításból mutatta meg a helyzetem. Most sokkal jobban érzem magam, annyira, hogy bocsánatot is kértem az exemtől, amiért túlreagáltam a dolgokat. Köszönöm Önnek a tanácsait."

Sokan azért küzdenek szexuális problémával, mert nem tudják feldolgozni a válást, szakítást

2017-02-24

30 éves nő, krónikus húgycsőfájdalommal, amivel évek óta járt orvosokhoz.

Női betegségekhez tartozik a krónikus húgycsőfájdalom, amivel kapcsolatban az alábbi visszajelzést kaptam:
"Van egy óriási hírem! 🙂 Amikor ott voltam nálad, másnapra jelentősen csökkent a fájdalmam. Szerintem nagyon jó nyomon vagyunk, már ezalatt a pár nap alatt is sokkal minőségibb lett az életem és ezt neked köszönhetem!"

A női bajok hátterében sok esetben szexuális probléma áll

2017-02-24

39 éves férfi, korai magömléssel keresett meg, amihez párkapcsolati válság társult. Végül elengedésre alkalmaztam konzultációt.

"Életem eddigi legnehezebb helyzetében (korai magömléssel társuló párkapcsolati válság miatt) kerestem fel és nemcsak a szexuális problémám megoldásában segített, hanem egy nagy szerelem végének a feldolgozásában is. Ráérzett, hogy itt most nemcsak gyakorlatokra van szükség, hanem a lelki egyensúlyom is megborult. Rávezetett olyan dolgokra, amiket valahol tudtam, de nem akartam megfogalmazni még magamnak se. Pedig ezeket nem lehetett kikerülnöm. Köszönöm a segítségét, az empatikus és humoros hangulatban telt konzultáció megoldotta a problémámat, mindenkinek csak ajánlani tudom."

Van, amikor a korai magömlés oka a meg nem történt elengedés

2017-02-24

40 éves férfi, aki gyermekkori nemi erőszak miatt nem tudta a szexualitást élvezni, azt kerülte, potenciazavarral, korai magömléssel, PTSD-szindrómával küszködött.

Gyermekkori nemi erőszak miatt szenvedő kliensem visszajelzésének fordítása: “Chris vagyok, 40 éves férfi. Azért fordultam Martinához, mert szexuálisan bántalmaztak mintegy 30 évvel ezelőtt. Minden konzultáció után éreztem egy kis előrelépést. Sokkal gyorsabban távoztak a démonok, mint azt gondoltam volna. Most úgy érzem, igazán felszabadultam a rossz emlékek hatása alól, amik nyomasztó súllyal nehezedtek a fejemre és lelkemre. Most már tudok normális életet élni, szabad vagyok- nem hittem volna, hogy ez lehetséges. Martina valóra váltotta, hogy én is normális életet tudjak élni nyugodtan és boldogan. A konzultációk előtti szexuális életem igen korlátozott volt erekciós problémák és korai magömlés miatt, amikhez mindig rossz érzések, rossz emlékek kapcsolódtak- ezek már mind elmúltak. Most tudom élvezni a szexuális életet, természetesnek érzem mindennemű rossz érzés nélkül. A konzultációk előtt nem voltam hajlandó behatolni a hüvelybe, sem kezdeményezni a szexben, de most nyitott vagyok, vállalom a vezető szerepet. Stabil barátnőm van. Biztosan nem lennék vele, ha nem vittem volna végig a konzultációkat. A kapcsolatunk nem tartott volna sokáig. Most már jó ideje együtt vagyunk. Kapcsolatunk egyik alapja, amire épül, a normális szexuális élet."
nemi erőszak kezelés
"I am Chris, a 40 year old man and I turned to Martina because I was abused about 30 years ago. On each session I could feel a little progress. Much faster than I thought the demons had gone. Now I feel really liberated of the bad memories that put so much weight on my mind and soul. All gone. Now I can live a normal life, much free-I havent thought I could feel again. Martina put it in reality that i can live a normal a normal life , feel free and happy. Before consultations my sexual life was very limited because of erection problems and early ejaculation always connected to bad emotions, bad memories which are all gone now. Now I enjoy sexual life, have fun, feel quite natural without any bad feelings. Martina actually sexually freed me. Before her consultations I did not enjoy penetrating at all or taking a leading role in a sexual encounter, but now I am open to take the leading role. I have a stable girlfriend now. I would not definitely been with her if I had not done the consultations. Our relationship would not have been lasted very long. Now we have been together for a while. The normal sexual life is definitely a basis where our relationship is built on.”

Nemi erőszakból fakadó trauma is okozhat korai magömlést

2017-02-24

Kétgyermekes, 38/42 éves házaspár, akik női libidóhiányból származó szexuális elhidegülés miatt jelentkeztek páros konzultációra

női libidóhiány: "Hálás köszönetünk a munkádért! A feleségemmel nagyon rossz volt a szexuális életünk: már 8 éve kínlódtunk , nagyon rossz napokat átélve! A sex számára kényszer és már néha az undorodom tőled kategóriába ment át! A szeretkezés fogalmát teljesen kizárta az életéből, maradtak a 3 perces gyors numerák- az is csak a megfelelési kényszerből. Nekem nagyon nagy volt felé a sexuális vágyam, de visszafelé szinte semmi- sőt rettegett, mikor eljött az este, mert tudta, hogy neki lehet sexelnie kell! Próbáltunk szinte mindent, de sajnos semmi nem vált be, maradt a veszekedés és folyamatosan felmerült a válás gondolata! Napi szinten önkielégítést végeztem, hogy csillapítsam vágyamat ,de ő ezért is haragudott. Végül azt gondoltam, szakember segítségét fogom kérni, így találtunk erre a csodálatos helyre!
Egy pár alkalmas páros konzultáció után megváltozott az életünk! A feleségem egy szexistennő lett: óra hosszás szeretkezések, hosszas csókolózások, egymás előtti maszturbálások- vibrivel izgatja magát és borzasztóan nagy és fantasztikus együtt átélt orgazmusok! Soha nem gondoltuk volna, hogy ez valaha jó lesz, most pedig alig várja a helyzetet, hogy bárhol szeretkezni tudjon velem! Teljesen levetkőzte gátlásait ,megszűntek egymás előtt a tabuk egy új csodaszép világ nyílt meg előttünk a szexben!
Ezt mindenkinek csak ajánlani tudom, hatalmas segítség volt számunkra ! Gyertek el ide, nem fogtok csalódni, sőt egy új és fantasztikus életet fogtok cserében kapni! Ez nem szégyen, a megoldás sajnos sokszor nem megy segítség nélkül és az inkább ez legyen mint egy szerető vagy a válóperes ügyvéd! Bátran ajánlom mindenkinek !
Mi is féltünk és nem hittünk benne, de egy konzultáció után egy csodás életet kaptunk vissza ettől a borzasztóan diszkrét nagyszívű és természetesen a szakmájához 100% felett értő hölgytől!"

Amikor a hagyományos párterápia nem segít, csak a Szexuális Nevelés Pároknak

2017-02-27

55 éves impotenciával küszködő munkamániás férfi

"Megismerkedtem egy lánnyal, Andreával, aki nem a barátnőm a szó klasszikus értelmében, de van szex. Tökéletesen működik a dolog. 🙂 Továbbra is nagyon sokat dolgozom. Sokszor éjjel egy óráig. Ötkor meg kelek.
Nagyon klassz, erőteljes a merevedésem reggelente, amit tudatilag tudok létrehozni. Volt, hogy a munkahelyemen is megcsináltam, amikor tudtam, hogy nem kell felállnom az asztaltól. :-))
Szóval rendben van az erekcióm, élvezem a szituációt, nagyon erős orgazmusom van."

munkamániás férfiak leggyakoribb problémája

a férfiak legnagyobb félelme

2017-11-08

28 éves gátlásos, szégyenlős, gyorstüzelő férfi

Gátlásos, szégyenlős, gyorstüzelő voltam:
"Nagyon jól vagyok, és nagyon sokat segített rajtam a konzultáció, a sok közös beszélgetés. Hihetetlen sokat oldódtak bennem belső feszültségek, félelmek. Sokkal nyitottabb és pozitívabb lett a személyiségem. Sokkal jobban merem vállalni saját magam. Sokkal több önbizalmam van. Elhiszem azt, hogy mennyi minden múlik az elménken, gondolkodásunkon, hitünkön. és azokon bármikor lehet változtatni jó irányban. Úgy tapasztalom, hogy nagyon sokat fejlődtem a konzultáció által.

A barátnőm átmenetileg külföldön dolgozik. Azt mondta, hogy sosem érezte olyan erősnek a párkapcsolatát, hogy az kibírt volna 3-4 hónap - félév távollétet. Most először viszont így érezte már, és elment, belevágott. Amíg nem jön haza, addig telefonálunk, messengeren üzenünk egymásnak, de minden rendben van köztünk, várom őt nagyon haza.

Már nincs szégyenérzetem, vagy lelkiismeretfurdalásom, ha valami szépet, izgalmasat, izgatót látok vagy gondolok, mert tudom, hogy minden, ami tetszik, vagy a szememmel, gondolataimmal megkívánok, az beépülhet a fantáziavilágomban, és ott jó helyen van, oda nyugodtan kerülhet bele bármi, mert a gyakorlatban a hasznomra fog válni. Ez az én esetemben nagyon nagy előrelépés, és a kulcsa szinte mindennek. Talán ez a legfőbb eredménye a konzultációnknak, és ez mindeképpen siker.

A konzultációnak is nyilvánvalóan van köze hozzá, hogy Alexandra bátran "itt mert hagyni engem" egy kis időre, mert már egyáltalán nem aggódik azon, hogy a szexuális életünk nem jó, és emiatt véget érhet majd a kapcsolatunk. Én is biztos vagyok abban, hogy amikor hazatér, decemberben, akkor ott folytatjuk, ahol abbahagytuk nyáron, sőt, folyamatosan még jobb lesz.

Még egyszer, nagyon köszönöm az érdeklődést, és mindent, amit eddig értem tett! Nagy hálával gondolok Önre!"

Korai magömlés, melynek oka a túl szigorú, gátlásossá, szégyenlőssé tevő neveltetés

2017-11-09

50 éves, párkapcsolati, szexszel összefüggő problémával küzdő nő

Párkapcsolati, szexszel összefüggő problémával kerestem meg Martinát. A konzultáció alatt alaposan kielemeztük a helyzetet, és nagyon jól esett, hogy gátlások nélkül beszélhettem a szexről! Bár sosem tartottam prűdnek magam, nála rájöttem, hogy még bennem is mennyi tabu van ezzel kapcsolatban. A beszélgetések során ezek teljesen eltűntek, és így sokkal könnyebb volt beszélni a problémáról. Sokféle módszert kipróbáltunk a konzultáció folyamán, amelyek segítségével sokkal nyitottabb, felszabadultabb nő lettem mind a szexben, mind az életben. A szexnek jó néhány új elemét ismertem meg és rájöttem, hogy az egészséges szexualitás mennyire feldobja az életemet. Bár korábban fordultam volna Martinához!

Mit lehet tenni, ha az egyik fél többre vágyik?

Le lehet-e küzdeni a gátlásokat az ágyban?

2017-11-29

default image

Pornófüggésből és méhnyakrák tendenciából kigyógyult 36-38 éves pár fórumbejegyzése

Több női ismerősöm szenved női gondokkal, ahogy én is. 3 éve a nőgyógyászati eredményeim rosszak lettek, amit egy „rutin" műtét követett, lecsíptek a méhnyakból, hogy kiderüljön rossz vagy jó indulatú. Az egész egy HPV vírusból indult ki.

A legborzasztóbb számomra az volt, hogy annak ellenére történt ez, hogy nem cserélgettem soha a partnereim (a két kezem sok rá, hogy megszámoljam és már 30-on túl vagyok)

Kevés szexuális kapcsolatom volt és ennek ellenére nem értettem, hogy létezik, hogy EZ VELEM MEGTÖRTÉNHET??? Imádok szexelni, szinte mindig kapcsolatban éltem. Sok oka lehet ugye ennek: legyengült immunrendszer, partnertől is függ, hogy neki mennyi kapcsolata volt, genetikai hajlam stb, stb. .

Nagy ijedtségemben elkezdtem kutatni, hogy milyen lelki háttere van a betegségeknek (amivel addig sosem foglalkoztam)

A lelki akadályaink ugye nagy százalékban hatnak az egészségünkre, viszont azzal, hogy ezt a lehetőséget is elfogadtam, nem tudtam , hogy mit és főleg azt ,hogy hogyan csináljak máshogy ? A betegség gondolata olyan blokkot okozott, amitől nem láttam tisztán át saját helyzetemet.

Találtam valamit, amivel nagyon sokat tettem magamért: SZEXOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Eközben a párommal szexuális problémánk is adódott. Partneremben 4-5 hónap együttlét után egyre csökkent a szexuális vágy, ami bennem rombolást végzett: több hónapos önmarcangolás, önvád, önkép romlása, szomorúság, szexualitásom nem megélése, hűségesnek maradni.... Megoldásokat kerestem, ajánlottam, de mindig az volt a válasz, hogy minden rendben, de legbelül éreztem, hogy ez nem igaz.

Közben egy számomra nagyon kedves ember meghalt méhnyakrákban. Egy családanya, aki nem tudta megélni a nőiességét. Sokat mesélt nekem az utolsó időszakban arról ,hogy nem tudta megélni a nőiességét, az utolsó időszakban megpróbált mindent : konzultáció, alternatív módszerek... késő volt. Azt mondta előbb kellett volna, az első kemo után. Háromszor csinálta végig...

Idő közben kiderült, hogy a párom pornófüggő, maszturbál napi 4-5x , kurvákhoz jár és minden gondolata akörül forog, hogy megcsaljon .Még most is tele vagyok fájdalommal és szomorúsággal, ha erre az időszakra gondolok. Ha arra gondolok, hogy a balesetem után ahelyett, hogy velem lett volna, elment az exéhez, hogy bosszút álljon rajta azzal ,hogy lefekszik vele, majd dobja..Meg hogy masszázsokra járt nőkhöz, miközben én azon sírtam titokban, hogy miért nem kíván.

Ezt követte, hogy egy nőgyógyászati vizsgálaton, az évi kötelező rákszűrésen olyan határérték jött ki, amire azt mondta a doktor,hogy fél év múlva újra vizsgálni kell majd, mert meg kell nézni, hogy milyen "irányba indul el a dolog". Az orvos nem adta oda a leletet...

Nagyon féltem! Féltem, hogy majd ismét „rutin" műtétre kerül sor és mikor lesz akkor ennek majd vége...

Ebben a lelki állapotban találatunk Martinára , tudtam, hogy segítségre van szükség. Először azt gondoltam ,hogy kizárólag a barátomnak kell a pornófüggés miatt, de az első találkozáskor Martina ügyesen észrevette, hogy nekem még nagyobb szükségem van segítségre: az önbizalmam, a kapcsolatba vetett hitem, a nőiességem nagyon rossz állapotban volt.

Elkezdődött egy intenzív munka, aminek egy csomó pozitív hozadéka lett: Megtaláltam a saját felelőségemet, elfogadtam a másik függőségét úgy, hogy nem maradok áldozatszerepben és elkezdtem igazán SZERETNI ÖNMAGAM!

ÉS!

Ami számomra a legnagyobb ajándék, hogy 5 hónapos konzultációsorozat munkája után összeszedtem a bátorságom és elmentem újra orvoshoz, felülvizsgálatra: NEGATÍV !

Mindenkinek, aki kételkedik a konzultációk sikerében csak annyit üzenek, hogy adjon egy esélyt magának ,hogy egy más szemszögből közelíti meg a problémát. Merjen segítséget kérni!

Az élet nem lesz ezután sem zökkenőmentes, SŐT! Nem mindegy , hogy mekkora önerővel rendelkezünk mikor egy probléma megtalál minket az életben. Minden eszközöm megvolt arra, hogy NŐ tudjak lenni mégsem tudtam, ezt most látom és most tanulom.

Kellett egy teljesen más nézőpont. Lelkünk gyógyulása a testünket is gyógyítja! És barátnőm halála arra is tanít, hogy ne halogassunk semmit, amikor magunkról, a saját egészségünkről van szó, mi tehetjük a legtöbbet magunkért.

Pontokba írtam, miket sikerült elérnem a Martinával való szexológiai konzultációnak köszönhetően, így, ha néha elbizonytalanodnék a múlt miatt, elég ezeket újra elolvasnom:

Magammal kapcsolatban:

1. Tudatosság:

Sikerült elérnem, hogy nőiesebben viselkedjek, Sokkal nőiesebben öltözködöm, jobban figyelek a nőies jegyekre.

Sikerült elérnem ,hogy ne legyek túl domináns és azt érzem ,hogy ez a kapcsolatunknak is nagyon jó.

Sikerült felhasználom pár módszert a nőiesség "tárházából", ami nagyon jót tesz a kapcsolatunknak.

2.Önbizalom:

Észre vettem, hogy sokkal jobban szeretem magam, ha tükörbe nézek sokkal több dologban látom magamon a szépséget., a kis hibáimat is kezdem elfogadni és szeretni. Mindig keresek valamit, amit megdicsérek . Ha negatív gondolatom támad egy testrészemmel kapcsolatban keresek egy pozitívumot benne

3.Dicséret

Sokat fejlődtem abban ,ha dicséretet kapok megköszönöm, elhiszem és örülök neki. Azelőtt a hideg kirázott, ha dicséretet kaptam

4.Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, a negatív helyzeteket jobban kezelem.

Párommal kapcsolatban:

5.Párkapcsolat javulása

Növelte az önbizalmam és a fontosságom, hogy a párom eljárt konzultációra ,hogy miattam / miattunk ezt megtette. Párom azóta nem néz pornót, nem jár kurvákhoz, nem is hiányzik neki.

6.Jó érzéssel, szeretettel tölt el, hogy a páromnak sokkal több önbizalma lett mellettem. Határozottabb, férfiasabb férfivá vált.

Szülővel való kapcsolat:

7.Anyuval való kapcsolat

Boldoggá tesz, hogy anyummal javult a kapcsolat és bizonyos helyzetekben csendben tudok maradni és elfogadni, hogy ő olyan, amilyen, de ezért még szeret. A konzultáció előtt nem nagyon éreztem, hogy anyám szeretne.

Köszönöm a figyelmet

Giselle

Fenti levelet Giselle megírta a "Pornófüggőknek és hozzátartozóiknak fóruma"-ba is, ahol a kiinduló helyzetükről is lehet olvasni az 5 hónappal korábbi bejegyzéseket.

Giselle (l. Fórum) 2018-11-26

default image

Pornófüggőségből származó merevedési zavar

34 éves férfi, pornófüggőséggel, merevedési zavarral, gyermekvállalási nehézségekből adódó önbizalomhiánnyal, szexuális teljesítményszorongással:

9 év párkapcsolatban töltött idő alatt rádöbbentem, hogy nem adtam meg az alap figyelmet, törődést, segítséget a páromnak; nem tudta mellettem nőnek érezni magát. Azzal, hogy csak arra koncentráltam, hogy mi a jó nekem, egy szemernyit se fókuszáltam arra, hogy az ő vágyai is kifejezésre kerüljenek és beteljesüljenek. Nem érintettem, elutasítottam, amikor én úgy éreztem, hogy nem akarok valamit csinálni, vagy tenni.

Azután féltem, hogy nem csinálok valamit jól, hogy rosszat teszek neki. Rettegtem attól, hogy fájdalmat okozok, de pont attól, hogy féltem, s nem tettem semmit, s visszahúzódtam, tettem az irányában a legrosszabbat. A beteges félelem és önbizalomhiány mozgatta a gondolataimat és tetteimet, ahelyett, hogy magam helyett, a saját vágyaim kiélése helyett az érzéseivel és személyével foglalkoztam volna.

A beszélgetések alatt elhittem és átéreztem azt a rengeteg lemondást és visszautasítást, amit tőlem kapott ahelyett, hogy megbecsültem volna a vágyait és szükségleteit. 

Igazából szerencsés vagyok, hogy ennyi időn át kitartott mellettem és nem állt fel mellőlem az első adandó alkalommal, amikor azt tapasztalta, hogy nem helyeztem előtérbe.

Lassan egy éve azonban az intimitás visszatért a mindennapokba; s jómagam is határozottabbnak és férfiasnak élem meg a napjaimat. A rendszeres együttlétek őt is megnyugtatták, s erősítették az egymásba vetett bizalmat.  Merevedési zavarom a múlté, a pornóról leszoktam

2019-05-09

default image

25 éves súlyos pornófüggő, szorongó férfi visszajelzése

Sokkal könnyebb  lett az élet, letisztultabban látom az életet, nem temetnek el az érzelmeim.

Régen mindig csak az ismert, a megszokott utat jártam. Most szeretnék változást! Nem függök már a pornótól! Sokkal magabiztosabb vagyok!

Ehhez hozzá kell még szokni:D Végül is megváltozott az egész életem.

Külső segítség nélkül nem fog menni a leszokás! Aki segítség nélkül abba tudja hagyni, az nem is függő, hanem csak volt egy rossz szokása.

Nagyon nehéz út és nem egyenletes a javulás, hanem hullámokban történik.

Martina nagyon türelmes és nem tankönyvből tanulta, mi az a szenvedés..

Csak ajánlani tudom őt!

Ugyanő, csak nekem írt korábbi levelében: 

Csókolom. Egyik kollégám öngyilkos lett. Előző este még beszéltek vele, úgy tűnt, jól van. Kellett 1-2 óra, míg felfogtuk .Utána sokat gondoltam magára, hogy milyen jó, hogy van maga. Meg szeretném köszönni az eddigieket! Hogy foglalkozott velem és átvitt egy másik valóságba. Kitartott mellettem, nem pedig lerázott. Magát erre teremtette a Jó Isten.

2020-01-10

default image

44 éves súlyos pornófüggő, maszturbációfüggő és játékfüggő férfi

Pornófüggő vagyok, legalábbis „voltam”. Játékfüggő, legalábbis „voltam”.
Napi hat-nyolc óra a szenvedélyekre, ami a családtól, alvásból, egészségből
ment el, 14 éves korom óta. Ez kilenc év a negyvennégyből. Mielőtt Martinával
találkoztam, volt, hogy naponta 10-szer nyúltam magamhoz. Volt, hogy heteket
játszottam úgy, hogy csak enni keltem fel a számítógép elől. Volt, hogy órákon
át keresgéltem a pornóoldalakon, mire végre találtam valamit, ami elég perverz
és elég új volt ahhoz, hogy felálljon tőle a hímtagom. Kapcsolatom a
külvilággal és a nőkkel nemlétező volt. 

Egy éve találkoztam Martinával. Amikor nála voltam, mindig megjött az
életkedvem. Teljes fordulatot vett az életem. Sikerült elhagyni a pornót és a
játékot. A szexuális vágyaim normális mederbe kerültek. A nőkkel való
kapcsolataimat rendezni sikerült. Sikerült felszámolnom reménytelen
vágyakozásom egy elérhetetlen nő iránt, aki csak kihasznált. Önbecsülést, és
emberséget tanultam. Majdnem tíz évnyi szünet után újra komoly barátnőm lett.
Teljesen máshogyan nézek már a nőkre, s ők is máshogyan néznek rám: már
flörtölnek, holott korábban észre sem vettek.

Martina szerintem egy nagyon figyelmes, felkészült és professzionális
szexológiai szakember. Mindenkinek ajánlom, aki elveszett, és próbálja megtalálni az életét
és önmagát.

Most pedig tételesen, miket értem el egy
év szexológiai konzultáció alatt, ahova 3 hetente jártam.

1. Nem nézek pornót. Korábban napi 6-8
óra volt.

2. Lényegesen kevesebbet játszom
online. 

3. Már nincs merevedési problémám

4. Lett barátnőm. 8 év egyedüllét után.

5. Kezdeményezőbb vagyok. Jobban viselem
a kockázatot, a kudarcaimon kevesebbet rágódom.

6. határokat jobban meg tudom 
húzni emberekkel.( Korábbi elnyomokkal, bantalmazokkal) 

7. Egyre többet olvasok. Fejlesztem a
kommunikációs és interperszonális képességeim. Zene helyett hangoskönyvet hallgatok
futás és vezetés közben.

8. Visszahoztam a sportot az életembe.
Tollazosok. Amikor tudok , futok, legalább 2-3-szor hetente.

9. Elkezdtem fejleszteni az empátiás
készségeim. Jobban bele tudom élni magam más emberek helyzetébe. (Azelőtt
akaratos és mások iránt érzéketlen voltam.)

10. Időközben reménytelenül szerelmes
lettem egy elérhetetlen nőbe (természetesen úgy nézett ki, mint a filmek
szerepelői). A lány végig játszott velem, de nem vettem észre. Martina fájdalmasan
kijózanító visszajelzései alapján le tudtam ezt építeni.

11. Otthagytam egy állást, ahol mérgező
volt a környezet.

12. Hatékonyabban tudom kezelni anyám
dolgait. Könnyen megérzem a manipulációit. Kevésbé dőlök be nekik.

13. A régi-új főnököm manipulációit is
jobban érzem. Hatékonyabban el tudom simítani a dolgait.

14. A kommunikációban is fejlődtem:
Könnyebben élem bele magam más szemszögébe.

15. Határozottabb és céltudatosabb vagyok.

16. Otthagytam egy olyan munkahelyet,
ahova gyűlöltem bemenni.

17. Kiállok anyámmal és gyernekemmel
szemben amikor az érdekeim akarom érvényesíteni. (Korábban elnyomtak, uraltak
és manipuláltak.)

18. Felszámoltam a függőségeim.
Legalábbis már érdekel annyira a valós élet, hogy nem burkolózom teljesen a
függőségeimbe.

19. ma már sikerül úgy elaludni, hogy
nem nézek előtte pornót. ez régebben elképzelhetetlen volt .

20. Lényegesen bátrabb vagyok a nőkkel.
Kevesebb gondot jelent leszólítani őket, beszélgetni velük. Kinyílt azóta a való
világ és képes vagyok kapcsolatokat teremteni. életemben először két lánynak
elkértem a telefonszámát.

21. a pornófüggő időszakom alatt már
csak és kizárólag a manga karakterű nők tetszettek: vékony derék, ahhoz
aránytalanul túlméretezett mell, stb. ilyen nőt akartam a valóságban is .annyira
magasak voltak az elvárásaim, hogy 100 pornófilmbol már csak kettő tetszett.

22. naponta 10-15 ször maszturbáltam. A
konzultációknak köszönhetően ez lényegesen lecsökkent

23. A konzultációk segítségével rájöttem, miért
utasítanak el a nők.

24. kevesebbet panaszkodom 

25. magam oldom meg a problémáimat 

26. egyre intenzívebben élem meg az
életörömöt

27. már
flörtölnek velem a nők, korábban észre se vettek – Martina szerint azért, mert megváltozott
a kisugárzásom

2020-01-10

default image

35 éves pornófüggő férfi, aki kielégítő nemi élete ellenére prostituáltaknál is járt

Majdnem 3 éve párkapcsolatban élek. Sajnos beárnyékolta a pornófüggőség és ennek hordaléka - amely esetemben a prostituáltakkal való megcsalást és a hazugságot hozza magával. Ez 1.5 éve kiderült, és akkor a párom vitt el Martinához szexológiai konzultációra, amihez nem fűlt a fogam. Először abszolút nem vettem komolyan a problémát, túl jól éreztem magam abban a helyzetben, és nem láttam a fától az erdőt. Csak amikor a szakadék szélén voltam, és már semmi nem működött, akkor gondoltam úgy, hogy tényleg nagy a baj és ebből a függőségből magam nem fogok kiutat találni. Szerencsémre Somorjai Martina egy nagyon kedves és elfogadó szexológiai szakember és kaptam egy második esélyt. Most másodszori nekifutással próbálom a harcot felvenni, ezúttal más a hozzáállásom. Most ott tartunk, hogy több hónapja már ellent tudok állni a pornó csábításának. Hosszú és lassú folyamat a gyógyulás, de viccesen szólva az eredmény itt is kézzel fogható. A kapcsolatom nagyon megszenvedte az egészet, sokszor most is előjönnek a régi sérelmek és még sokszor elő is fognak. De van kiút Martina segítségével. Szerencsém van, hogy a párom kitartott mellettem és ő is plusz támaszt ad. Talán hamarosan eljutunk oda, hogy családot tervezzünk. Eddig ez nem volt lehetséges a függőségem miatt. Azt tudom mondani, hogy vigyázzon mindenki, mert bárkivel megtörténhet, hogy függő lesz, de kevesen veszik is észre és hamar lehet mélyre kerülni. Inkább valós élményeket keressetek a való világban és ne virtuálisan. 

2020-01-10

default image

25 éves súlyos pornófüggő férfi, akinél ez már viselkedészavart okozott

Martina igazán segítőkész volt, mikor szükségem volt
rá. Mióta elkezdtem az óráit, számos problémát sikerült helyretennem az
életemben. Nem csak a szexuális de a hétköznapi életem is szinte teljesen
megváltozott a jó irányba. Aki elhatározza,, hogy válltoztatni szeretne az
életén és lelkesen csinálja a feladatokat  - amikkel ellát, hogy az óráin kívül is
küzdhess a jobb jövőért -, az el is éri, amit szeretne. Ő a 3. szexológiai szakember aki
próbált segíteni, és az egyetlen aki eredményt is ért el. Az óráin igyekszik a
lehető legjobb módszert keresni. Hogy ezt biztosan meg is találja, tudomásom
szerint rendszeresen képezi magát, így biztosítva a lehetőséget, hogy ne csak
egy módon tudja orvosolni a problémát, amivel szemben áll.

2020-01-10

 

pornófüggés kezelése

Előrendelhető!

Így kezeld a pornófüggőséget – útmutató szenvedélybetegeknek, párjaiknak és kamasz gyerekek szüleinek című könyvem.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Kérem, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztató-t!

Bezárás