Sikertelen udvarlás, randevúzgatás, másik nem nyelvének meg nem értése

randevú, udvarlás

Az internetes ismerkedések világában gyakori a sikertelen randevúzgatás, a kudarcélmény. Bár terapeuta vagyok, nem randiguru, mégis sok esetben tudtam segíteni sikeretlenül ismerkedő fiataloknak. Ilyenkor a szokásos terápiás konzultáció mellett megnézem a levelezést, a kiválasztott hölgyek/urak fényképét, és elemzem, mi vezethetett a kudarchoz.
Mint randiguru, jellemzően mindössze egyetlen konzultáció alatt el tudok magyarázni mindent, ami elegendő a sikerhez. Ez az egyik legrövidebb terápiám.

A másik legrövidebb terápiám

randiguru

Egy ízben például egy kliensem teljesen biztos volt abban társa odaadásában, de megállapítottam, hogy a hölgy csak szabadidőpartnernek használta őt, és a “szeretlek” szót nem gondolta komolyan. Kliensem nem akarta elhinni, de pár nap múlva visszajelzett, hogy valóban így volt, és örült, hogy nem hagyta magát tovább érzelmileg kizsákmányolni. Javaslatomra más típusú, hozzá jobban illő hölgyek társaságát kezdte el keresni, így nem csak merevedési zavara jött rendbe, hanem az önbizalma is helyreállt. Azóta is kiegyensúlyozott kapcsolata van egy hölggyel.

A patikamagazin így ír erről:

Érezte már úgy, hogy, szerelmi élete a kudarcok állandó sorozata? Még ne adja át magát teljesen az önsajnálatnak!
Az egyetlen módja a randevúk okozta kiábrándultság orvoslásának – ne csodálkozzanak – a még több randevú. Továbbra is lehet köztük olyan, amelyik csalódást okoz, mégis az egyetlen út a megfelelő partner megtalálásához a találkozások folytatása. Ám nem lehet nekiindulni a folytatásnak keserűen, sértetten, reményvesztetten – ez a három érzelem elriasztja a másikat. Erőt kell vennie magán minden, hasonló problémával küzdő férfinak és nőnek annak érdekében, hogy ne legyen megkeseredett, a jó oldalát lássa a dolognak, még akkor is, ha egy új kapcsolat hirtelen rosszra fordul. Ami oda vezet, hogy észreveszi magán, betartja a bölcs tanácsot: “ne csüggedj!”.